Vigyázzatok, Kaposváron is megy a telefonos lehúzás! Egy olvasónkat 75ezerrel rántották le

2017. 05. 05., Péntek, 11:17

Vigyázzatok, Kaposváron is megy a telefonos lehúzás! Egy olvasónkat 75ezerrel rántották le

Biztos nem először hallotok telefonos átverésről, az utóbbi időben az ország minden részéről számoltak be ilyen esetekről. Ezt a gusztustalan felültetést azért osztjuk most meg veletek, mert egy kaposvári olvasónkkal történt a napokban.

A hölgy édesanyját az egyik telefonszolgáltató képviselőjeként bemutatkozva hívta fel a következő szám: 0620284118x, azzal az „örömhírrel” hogy sok-sok ezer telefonszám közül az övét sorsolták ki egy nyereményjátékon, és 475ezer forintot nyert. A középkorú férfi hang meggyőző és szimpatikus volt, a háttérben „irodahangok” hallatszottak, így a hölgy hitt neki. A telefonáló ezután közölte, hogy „limites” a történet, ezért 10 percen belül fel kell vennie a pénzt egy bankautomatából. Ez a részlet már gyanús kellett volna legyen, de mivel nem veti fel őket a pénz,

 annyira beleélte magát a történetbe, hogy gondolkozás nélkül végrehajtotta a telefonos utasításokat, mely végén ő utalt el 5x15ezer forintot.

Ezután kapott észbe és hívta a telefontársaságot, akik minden együttérzés nélkül közölték, hogy ő a sokadik akit ezzel a trükkel vertek át, nem tudnak mit tenni. Ezután fordultak a rendőrséghez, akik elmondásuk szerint délután már nem vettek fel feljelentést, valamint közölték hogy gyakoriak az ilyen esetek és börtönökből is csinálják.  

Nem füzünk hozzá kommentárt, mondjátok el ti, hogy mit gondoltok róla, és osszátok meg, hogy mással ne fordulhasson elő ilyen!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: