2017. 05. 05., péntek, 09:18

46 tő cannabist foglaltak le Böhönyén - VIDEÓVAL

A palántákon kívül még 7,5 millió forint készpénzt és fegyvereket is találtak a rendőrök.

Négyen voltak a buliban

A Marcali Rendőrkapitányság nyomozást folytat Sz. András 36 éves vései és K. Attila 44 éves böhönyei lakosok ellen kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint Cs. Zoltán 38 éves tapsonyi és F. Balázs 31 éves böhönyei lakosok ellen kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

 

Ez megtermesztette, ez felvigyázta, az eladta

Sz. András 2016 májusában anyagi ellenszolgáltatás fejében megegyezett F. Balázs böhönyei lakossal, hogy közösen cannabis növényt termesztenek, továbbá megállapodott Cs. Zoltán tapsonyi lakossal, hogy a böhönyei erdőben kijelölt területen elültetett cannabis palántákat felügyeli és vigyázza. A megtermesztett növényeket Sz. András F. Balázsnak adta át, akinek az volt a feladata, hogy a növényeket egy böhönyei ingatlan pincéjében tárolja, a ház padlásán pedig azok leveleit kiszárítsa. A férfiak a kábítószert különböző személyek részére személyesen, illetve egy közeli benzinkúton értékesítették.

 

 

46 tő, 3 és fél kiló, fegyverek

Az összehangolt akció során a személyeknél megtartott házkutatások során összesen 46 tő cannabis növényt, 3512 gramm kábítószergyanús növényi származékot, 72 darab kábítószergyanús növényt és töveket, gáz- és riasztófegyvert, valamint kábítószer termesztéséhez szükséges műszaki eszközöket és több, mint hétmillió forint készpénzt foglaltak le.

 

 

A rendőrök a négy férfit előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd a kábítószer terjesztésével gyanúsítható két férfit és F. Balázst őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. Cs. Zoltán a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: