2017. 04. 24., Hétfő, 13:43

Augusztusban a Balatonnál koncertezik a Kool & the Gang

Felcsillant a szemetek mi? Bizony igaz a hír, augusztusban a Balatonra látogat a Kool & tha Gang és mellettük még rengeteg fellépő a Homola Pincészet idén már hatodszorra megrendezésre kerülő Paloznaki Jazzpiknikjére.

A rendezvény egy kis Tájház-udvari dzsemboriból vált háromnapos, négy színpados, húsz koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává. Idén nyáron Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa, a rendezvény hatodik évét különleges nulladik nappal nyitják. Az igazi nyáresti hangulatot megteremtő Group'n'Swing után a világhírű Kool & the Gang ad koncertet a Nagyszínpadon.

A sort pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadók folytatják. Augusztus 4-én fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito, majd a soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó olasz énekes, Mario Biondi. Az Incognito előtt a Kéknyúl & Jónás Vera koncertezik a Nagyszínpadon, míg a Tájház Színpad fő fellépője ezen a napon a The Qualitons lesz. Augusztus 5-én a hangulatot a Swing á la Django és a Peet Project melegíti be a Nagyszínpadon, az este sztárja pedig a Matt Bianco feat New Cool Collective lesz. A Tájház Színpadon az Antal Gábor trió kezdi a napot, majd fellép a Dj Bootsie Live Band, az estét a Sárik Péter trió és Berki Tamás zárja.

A Sáfránkert Vendéglő előtt a falu főutcáján jazz formációk szórakoztatják a járókelőket, és idén újdonság lesz a Pezsgő terasz, ahol a mediterrán jazz életérzés kap helyet. És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb Balatonfüred-Csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak. Az északi part közkedvelt éttermei és kézműves termelői biztosítják majd a harapnivalókat, a piknikhangulatot pedig piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok és plédek teszik teljessé. Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak.

Ott a helyünk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: