2017. 04. 23., vasárnap, 12:53

Memék borítják el Kaposvárt – Interjú a Kaposvári Memegyárral!

​Néhány héttel ezelőtt egy érdekes képbe botlottam a Facebookon. Az egyik ismerősöm jelölt be alatta, én meg csak bambulva néztem a feliratot a képen: „Amikor a 74nullanulla megtalál részegen”. Jót nevettem, és kíváncsi lettem a készítőre...

 

A Kaposvári Memegyár első képei között szerepelt az említett alkotás, ám ezt még több tucat követte, az oldal kedvelőinek száma pedig csak nőtt és nőtt. Mára közel 2500 követőjük van, ami az életkorát tekintve kimagasló teljesítmény, így fogtam magam és kutakodásba kezdtem, hogy megtudjam ki a felelős - ahogy ő fogalmazott - a "Memeömlésért". Nos, nem volt nehéz dolgom, gyorsan megtaláltam az ötletgazdát, akinek azonnal neki is szegeztem a kérdéseimet.

 

Honnan jött az ötlet, az inspiráció az oldal létrehozásához?

Maga az ötlet néhány héttel ezelőtt kezdett el kibontakozni bennem, amikor más, hasonló tematikájú oldalakat követve láttam, hogy az emberek már megtanulták kezelni ezt a stílusú humort is, és egyre szélesebb körökben hódít teret magának az ilyen típusú viccelődés. Ezért gondoltam azt, hogy akár közösség építő hatása is lehet, ha megtalálom ezt a közös kaposvári hangot, ami mindenkiben meglobbant egy kis lángot.

 

Hányan dolgoztok az oldalon?

Az ötletektől a megvalósításig az oldal kezeléséig mindent egyedül csinálok, bár az utóbbi időben sokan küldenek képet és ötleteket de kevés jut el odáig, hogy fel is használjam őket, és közzétegyem az oldalon.

 

 

Miért csak Kaposvárra korlátozódik a memék gyártása?

A csavar az egészban az, hogy fél éve egy másik városban dolgozom, viszont hiányzott Kaposvár, az emberek és a kaposvári lét. Sajnos a közösségi élet sem olyan összetartó már, mint régen volt, ezért gondoltam úgy, hogy valamit megpróbálok tenni az ügy érdekében ha már helyben nincs rá lehetőségem. Ki tudja, lehet valamit elérek a memékkel.

 

Honnan meríted az ötleteket? Mennyi kép van még a kosárban?

Nagyon sokat böngészem a netet a városról, a régi vagy a leendő dolgokról és van, hogy így jut eszembe valami de van, hogy csak ülök és elborítja a fejem a sok ötlet...

Éjszaka is keltem már fel, mert eszembe jutott valami, aztán hirtelen teljesen átszellemültem és már készítettem is a képeket. Éjszakai memeömlés?!

 

Úgy tűnik a városlakók vevők az alkotásokra. Hitted volna, hogy ekkora sikert aratnak a képeid?

Bevallom egy picit reménykedtem benne mert régóta nincs a városban közösség építő jelleggel semmi. Ezt mondjuk a kaposvári szórakozóhelyes interjúitokban is megmutatta magát, de őszintén szólva azért azt hittem, lassabban lendül majd be az oldalam.

 

 

Elég gyorsan nő a kedvelők száma az oldalon. Vannak tervek a jövőre nézve, vagy ezen még nem gondolkoztál?

Egyenlőre csak csinálom, munkálkodom rajta ahogy időm engedi, aztán majd meglátjuk hosszútávon milyen hatással van az emberekre, kiből mit vált ki.

 

Még a végén ez is egy Tibi atyához hasonló brand lesz. Álmodsz ilyenről?

Ahhoz nagyobb térben kellene mozognom, de gondolkodtam például azon is, hogy találkozót szervezek az oldal követőinek és megiszunk néhány kancsó rozét csapatépítő jelleggel. De aztán ki tudja mire lesznek vevők a kedvelőim, ez még tényleg a távoli jövő.

 

 

Az első képeid között van egy, amely a 74nullanullára utal. Talán téged is elkaptunk egyszer részegen egy interjúra?

Igen csináltatok velem interjút, de nem kerültem bele a videóba. Valószínűleg azért mert két összefüggő mondat nem hagyja el a számat. Egyszer én is berúghatok amikor épp arra jártok nemde?

 

Szeretnél üzenni valamit a jelenlegi és jövőbeli követőidnek?

Szeretném, ha megmaradna az eddigi tábora a Kaposvári Memegyárnak és szeretném, ha még több emberhez eljutna Kaposváron, hogy mindenki megtalálhassa a képeim között a lelki békéjét.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: