2017. 04. 20., Csütörtök, 10:41

Ma van a fű világnapja! És hogy miért pont ezen a napon ünnepeljük?

Ma van a marihuána ,,világnapja”. Sokan láthatjátok ilyenkor erre-arra a „420” feliratot. Valakinek ez nem mond semmit, de a spangli fogyasztóknak egyből szemet szúr, több elmélet is van, hogy miért éppen ez a szám kapcsolódik a fűhöz és a szíváshoz.

A legjobb időpont a beszívásra?

A fogyasztók körében a 420-as szám jelöli a marihuánát, illetve magát a beszívást is. Ez még talán azok számára is ismert, akik egyébként nem szívnak. A 420 eredete elég homályos, és nem teljesen világos, hogy mi ez a szám, és mit jelent. Egyesek szerint a 420 valójában a délután 4 óra 20 percet jelöli, ez lehet az az időpontja a délutánnak, amikor a legjobb jól beszívni, majd el lehet kezdeni hangolódni az estére.

Rendőrségi azonosítószám?

Mások úgy gondolják, hogy a “négyhúsz”egy rendőrségi azonosítószám amellyel a marihuánafogyasztással kapcsolatos eseteket jelölték.

Találkozó 4:20-kor

Az újabban legelfogadottabb teória azonban az úgynevezett Waldo’s-ról szól, amely szerint a 70-es években egy csapat fiatal délután 4:20-ra időzítette a hivatalos találkozóját, hogy iskola után marihuánát fogyasszanak. A Waldo’s név egyébként abból jött, hogy a társaság mindig egy falnál (a Wall angolul falat jelent) találkozott, ahol aztán nagyokat beszélgettek és elmélkedtek az élet dolgairól.

Ma nyitott az első "fű Mcdrive"

Friss hír, hogy ma nyit meg az Egyesült Államok első autós kannabisz üzlete, amely az első hírek szerint pontosan úgy fog működni, mint a legtöbb autós-elviteles gyorsétterem. Innen, Magyarországról persze nehéz ezt elképzelni, de nagyjából olyan lesz, akárcsak egy McDrive, csak itt nem sajtburgert, meg almáspitét nyomnak majd a kezünkbe a második ablaknál, hanem egy zöldes színű, szagos kis gombócot.

Tavaly ezen a napon dobta piacra az Adidas a fűtartós cipőjét, emlékeztek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: