Aris Aris

2017. 04. 13., csütörtök, 14:47

Ehető vízbuborékok jönnek a palackos vizek helyett!

Forgalomba kerültek az első vízbuborékok, amelyek a közeljövőben leválthatják a palackos ásványvizeket.

2013-ban fejlesztette ki a Skipping Rocks Lab az Ooho! elnevezésű folyadéktároló buborékokat, amelyek a csapat szerint a rendkívül szennyező PET palackokat hivatottak leváltani a jövőben. A terméket látva nem túl elrugaszkodott ötlet ez, főleg úgy, hogy most bejelentették, jövőre már ott lesznek a nagyobb fesztiválokon és a sporteseményeken is a golyós vizükkel.

 

 

Az Ooho! sokkal előnyösebb helyzetben van a palackokkal szemben, hiszen sokkal olcsóbb az előállítása, ehető, ha pedig mégsem fogyasztjuk el, 4-6 hét után lebomlik, ráadásul jobban is néz ki. Milyen menő már, hogy egy vízbogyót nyomunk be ahelyett, hogy ráhúznánk az üvegre!

 

 

A termék külső bevonata olyan szilárd anyag, amelyet természetes algakivonatból készítettek, amik könnyedén elolvadnak, ráadásul ehetőek is. A buborékokban nem csak vizet lehet tárolni, bármilyen folyadékot, így akár szeszeket vagy kozmetikumokat is tehetünk a gömbbe. 

 

 

Ugyan a hétköznapi használatot nem nagyon tudjuk elképzelni, hiszen a tárolása elég kérdéses, viszont a kocsmai alkalmazására már most tudunk ötleteket! Viszlát felesek, jöhetnek a gömbjégerek!