2017. 04. 12., szerda, 12:54

Adunk pár ötletet, hogyan dekoráld a húsvéti tojásokat!

Tudjuk, hogy a Húsvét nem az igazi tojásfestés nélkül, de ha idén ehhez nincs kedvetek, mutatunk pár ötletet, hogyan dobhatjátok fel a csupasz tojásokat.

Mielőtt bármibe belefognátok, a tojásokat természetesen vagy főzzétek meg, vagy fújjátok ki, nehogy idő előtt rátok romoljon az egész!

 

 

1. Körömlakkos festés.

Nagyon egyszerűen kivitelezhető - egy tál meleg vízbe csöpögtessetek mindenféle színű körömlakkot, keverjétek össze és először a tojás egyik felét mártsátok bele, hagyjátok megszáradni, majd a másik felét ugyanígy csináljátok meg. Nézzétek milyen extra lesz tőle!

 

 

2. Ragasztópötty és csillámos festés.

Fogunk egy radíros végű ceruzát, belemártjuk a csillámos ragasztóba, és rányomkodjuk a tojásra. Vagy készen megvesszük a pöttyökket és ennyike.

 

 

3. Filccel rajzolt minták.

Ehhez aztán igazán nem kell semmi, csak egy filctoll és persze egy kis fantázia.

 

 

4. Nyomdás tojáskák.

Ha van otthon állatos nyomda, betűnyomda, bátran használjátok a natúr tojásokon, csak vigyázzatok a nyomásnál, most nem papírra megy a játék.

 

 

5. Tojásból nyuszi.

Szintén csak egy filcre van szükségünk hozzá, és egy vastagabb madzagra, aminek van tartása, abból lesznek a fülecskék, amiket csak rá kell ragasztani a tojásra. Hát nem cuki?

 

 

6. Virágokat is bevethetünk.

Ezek a tojások tökéletes díszei lehetnek egy szép, egyszerűen megterített ünnepi asztalnak. 

 

 

7. Forgasd cukorkába!

Vékonyan kenjétek be a tojást folyékony ragasztóval, majd forgassátok bele a színes szóró-cukorkába. Aztán a végén nem lenyalogatni róla!

 

 

Aztán ha mégis úgy döntenétek, hogy mégsem pepecseltek idén a dekorálással, még mindig bevethető ez a szuper szerkezet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: