2017. 04. 10., Hétfő, 14:59

„Minden átmenet nélkűl kikapcsól a gép” – a legnagyobb IT mesterek Kaposvárról

A számítástechnikával foglalkozó szakik élete sem fenékig tejfel. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a rengeteg „furcsa” kérdés, amivel nap mint nap szembesülnek. A kaposvári felhasználók közül is akadnak többen, akik bizony teljesen komolyan gondolnak sokunk számára alapvetőnek vélt hibakódokat. Most ezek közül szemezgettünk nektek!

Ha nem működik az „exel”…

Van, aki úgy gondolja, hogy célravezetőbb a telefonálgatások és szakportálok böngészése helyett inkább saját hirdetésben felkeresni a potenciális számítógép szerelőt. Egy a lényeg: „nem mozog az egér és eltűnt a tálca”! A legszomorúbb az egészben, hogy emberünk sajnos így képtelen használni az „exelt” amivel nap mint nap dolgozik. (Mi mondjuk az Excelt jobban preferáljuk.) Kíváncsiak lennénk vajon hány szaki jelentkezett a figyelemfelhívó szövegre.

Védelem az ufók ellen

Tudtátok, hogy van beépített nyomkövető a laptopokban? Nem? Ne aggódjatok, mi sem. Ahogy a fenti kérdező sem volt tisztában vele. Bár lehet csak végső elkeseredésében írt az egyik legkedveltebb fórum felületére és valószínűleg azóta megbánta tettét, hiszen csúnya égés lett belőle. Ő ugyanis abban reménykedett, hogy az Asus márkájú gépébe pont ilyen típusú eszközt szereltek. Ha csak az érdeklődő nem titkos ügynök, vagy - ahogy a válaszadó fogalmaz - nem az űrlények elleni védelem miatt szereltek követőt a masinájába, akkor bizony ezt bukta. Meg alapból: mindenhogy bukta. De a legjobb, hogy a végén még csak le sem esett neki, hogy szórakoznak vele. Briliáns.

Az egykori pilóta

„Egy olyan kérdésem lenne, hogyha búgó hangot hallok a propellerből akkor az minek a jele?” Szerintünk nem sok mindent kell hozzáfűzni a kommenthez. Vajon melyik repülőn szolgált a kommentelőnk, ahol ráadásul még búgó hangot is hallott? Igaz, a „gavertól” kapott „gíforsz” (Geforce) videó kártya se semmi. Főleg ha nem lopott. Kösz, helló.

A mindent látó wi-fi

Sokan szenvednek üldözési mániában, ez hamar kiderült a topikokat olvasva. Ez a kérdés viszont mindent visz. Miből gondolta a kedves érdeklődő, hogy a wi-fi-re való feljelentkezés által betekintést kapunk a számítógépébe? Mindegy is, mi sem szolgáltunk volna neki jobb tanáccsal: „Fuss”.

„Javíccsa meg!”

Mit lehet tenni, ha elromlik a számítógép? Egyszerű! Írunk egy e-mailt, hogy „javíccsák meg”! Így tett Károly úr is, aki kétségbeesetten próbált segítséget kérni az egyik helyi specialistától. Fogalmazásából kiderül, hogy a probléma legfőbb okát a „monitor zöld színű villogása” vagy a „minden átmenet nélkűl kikapcsóló gép” jelenti. A legdurvább azonban az volt, mikor a gyerek a „májkráft” (Minecraft) nevezetű programmal „jáccot” és a hirtelen leállás miatt elvesztek a mentései. Ebből kifolyólag Károly már elég nagy idegállapotba került ezért nyomatékosítva felszólítja a szerelőt, a „míhamarabbi” válaszadásra. Reméljük azóta sikerült megoldani a problémát.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: