2017. 04. 07., péntek, 12:31

Mikor nyit a kedvenc balatoni éttermed? - Mutatjuk a listát!

A Balaton tavasszal sokkal szabadabb. Virágzik a mandula (vele együtt az Instagram), a vitorlázók a szelet, a nem vitorlázók a napsütést keresik, miközben már csak azért is megéri a parton lenni, hogy beleszagoljunk a tavaszi levegőbe, hát még egy jó sült keszeg illatába... Elkezdtük hát összegyűjteni, hogy mely helyek nyitottak már ki, meglepetésünkre kisebb enciklopédiát kellett írnunk.

Déli part

 

Kristinus Gasztro Műhely, Kéthely – A high-tech birtokon folyamatosan zajlik az élet, bármelyik napon kipróbálhatjátok izgalmas ízkombinációikat.

 

Hubertus-Hof Hotel & Restaurant, Balatonfenyves – A Hubertus nem egy klasszikus tóparti étterem, inkább a déli part mögötti somogyi dombokat képviseli. Április 14-én nyitnak újra, elmaradhatatlan vad-különlegességeikkel és saját tenyésztésű angus marha steakjeikkel.

 

BL Yachtclub, Balatonlelle – Szóba sem került, hogy zárva tartsanak közvetlenül a Balaton partján, sőt. A BL Yachtclub télen is meg tudott újulni, biztos tartogatnak pár izgalmas ötletet a tavaszi időszakra is – mindennap benézhettek hozzájuk.

 

Mango Étterem, Balatonlelle – A balatonlellei sétányon is beindul az élet. A Mango a hét minden napján nyitva áll, egyszerre mediterrán, egyszerre magyaros konyhájával.

 

Rádpusztai Gasztro- és Élménybirtok, Balatonlelle – A csárdás nagyhatalom is egész évben működik karikás ostorral, kemencében sült húsokkal, mindennel.

 

 

Hegyi Csárda, Balatonlelle – A Kishegyen megbújó csárda sajátos hangulatát a balatoni panoráma, és az éttermet körülvevő zöld környezet adja. A szezonnyitással megvárják a jó időt, de május 1-től ismét vacsorázhatunk a vidéki hangulatú teraszon.

 

RockBurger, Balatonlelle – Csapj a húsok közé, április 22-én nyit a házilag készített alapanyagokkal dolgozó burgerező, ahol a rockerek, a technoarcok és a Mozart-fanok is ugyanúgy jóllakhatnak.

 

Chateau Visz Gourmet Étterem, Visz, Berencsepuszta – A Balaton környéke fine diningot is kínál: ha grófi kedvetekben vagytok, a Chateau Viszt egész évben nyitva találjátok.

 

Anno Taverna, Balatonszárszó – Klasszikus konyhát visz a megszokottnál komolyabb minőségben az Anno Taverna, amely a hét minden napján nyitva tart.

 

Kistücsök Étterem, Balatonszemes – Csapodyék minden gasztrolistán továbbra is az ország legjobbjai között vannak, és még mindig nyitva tartanak, ha esik, ha fúj.

 

 

Mala Garden, Siófok – Távol-keleti ízek izgalmasan újragondolva, pazar Balaton-parti környezetben. A Mala Gardenben az év bármelyik napján egzotikus világba kalandozhattok.

 

Érdemes indulás előtt a helyek Facebook-oldalán vagy honlapjukon tájékozódni, hogy tényleg nyitva találjátok-e őket. Az Északi part és a folyamatosan bővülő éttermek listáját itt találjátok.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: