2017. 04. 06., Csütörtök, 17:35

Kiszámoltuk: Ha egyszerre működne a Videoton 1 millió hajszárítója, annyi energiát használna, amennyi két időutazáshoz kell!

Elkészült az egymilliomodik hajszárító a Videotonnál. A szép számot ünneplő rendezvényen ez az adat is elhangzott: "ha egymás mellé tennék ezeket a hajszárítókat a vezetékkel együtt, akkor az egészen a partner székhelyéig, az angliai Leeds-ig, majd visszafelé Cambridge-en át retúr úttal ismét Kaposvárig elérne". Wow - gondoltuk, és máris szárnyalni kezdett a fantáziánk. Elkértünk hát még néhány adatot a gyártól, és mi is készítettünk pár összehasonlítást.

Olyan kardinális kérdésekre adjuk most meg a választ, mint hogy az egymillió hajszárító tápkábeleinek összhossza hányszor adná ki az irodánktól az Erzsébet Sörházig tartó utat, vagy hogy ezzel az összteljesítménnyel hányszor lehetne időutazást végrehajtani a Doki Delorean-jével. 

Az is biztos sok álmatlan éjszakát okozott nektek, hogy nem tudtátok hány kocka Lada jönne ki az összsúlyból, igaz? Na de eljött az igazság pillanata, most mindent megtudtok ebből a kis grafikából:

Köszönjük a teljesítményadatokra vonatkozó segítséget Vámosi Lászlónak, a Táncsics Gimnázium Természettudományos Labor vezetőjének.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: