2017. 03. 30., Csütörtök, 15:46

Scarlett Johansson domborít a hétvégi mozivásznon - A 74nullanulla heti moziajánlója

Nem csak a Fekete Özvegy legújabb filmje kínál remek kikapcsolódást ezen a hétvégén a kaposvári Cinema Cityben!

Légy a vendégünk! Nyerj páros belépőt a kaposvári Cinema Citybe ITT!

Páncélba zárt szellem

A rajongók már nagyon régóta vártak Siró Maszamune 1989 és 1991 között futtatott cyberpunk mangájának élőszereplős adaptációjára, ám talán még legmerészebb álmukban sem gondolták volna, hogy kedvenc hősüknek megformálója a gyönyörű Scarlett Johansson lesz. Ez talán nem is véletlen, hiszen fekete özvegyünkért a filmes világ java része odavan, így nem csak az anime áttörésnek is számító történet rajongói fognak beülni a filmre. A közeli jövőben játszódó sztori főhőse egy Őrnagyként emlegetett nő, akinek agyát egy tragikus baleset után megmentették, és egy ultramodern kibernetikus vázba ültették be, olyan képességekkel felruházva, amely még abban az időben is rendkívül egyedinek számít.

A szuperfegyvert megteszik a cyberbűnüldöző osztag fejévé, aki a ráruházott képességeinek hála gyorsan nagy hírnévre tesz szert. Azonban hamarosan felbukkan egy Kuze névre hallgató hacker, aki az Őrnagyot is létrehozó cég, a Hanka vezetőinek életére tör, és akinek üldözése közben főhősünk elfeledett emlékei is visszatérnek. Alkotói azonban nem nézik jó szemmel, hogy tökéletesnek hitt alkotásuk a múltja után kezd kutatni, ám kiiktatása tökéletességének hála nem egyszerű dolog. A nem csak az akciójeleneteknek hanem Scarlett Johannsson ruhájának (ami nincs) köszönhetően is rendkívül látványos alkotás nem csak a rajongók számára lehet élvezhető a kaposvári Cinem Cityben, az alábbi időpontokban:

CSÜTÖRTÖK: 17.40, 20.00

PÉNTEK: 15.30, 17.40, 20.00, 22.15

SZOMBAT: 11.30, 15.30, 17.40, 20.00, 22.15

VASÁRNAP: 11.30, 15.30, 17.40, 20.00

ELŐZETES:

A bukós szakasz 

Bár mostanság inkább a négy keréken guruló akció és vígjátékok élvezik a nagyobb figyelmet, időről időre előkerül a kalapból egy alkotás, amely a kétkerekű járgányok szerelmeseinek kedvez. Így történt ez A bukós szakasz esetében is, amely azért inkább vígjáték, mint akciófilm, mégis a motoros üldözéseknél a látványra nem lehet panasz. A történet elsőre nem tűnik nagy újdonságnak, mégis a jól megírt forgatókönyvnek hála egész fordulatosra sikeredett. Az Amerikában a 70-es években játszott, nagy sikert arató CHiPs történetét alapul véve húztak vászonra egy olyan motoros rendőr párost, amely Californiában üldözi a bűnt.

A zsaruk persze nem szokványosak, egyikük egy beépült FBI ügynök Ponch, aki ugyan a motorozáshoz nem ért, azonban a bűnüldözéshez annál inkább, míg társa, az újonc Baker, kaszkadőri múltjának köszönhetően profin bánik a motorokkal, nem úgy mint a fegyverekkel. Kettejük kombinációja már alapból magában hordozza a jól ülő poénokat, és miközben lassan egymáshoz csiszolódnak és kiküszöbölik egymás gyengeségeit, szépen lassan a pénzszállítókat kifosztó korrupt zsaruk nyomára bukkannak, akik ugyan nem veszik túl komolyan hőseinket, ők mégis a motorokat és a poénokat meglovagolva a nyakukra akaszkodnak. Az utóbbi idők egyik legjobb vígjátékának beharangozott alkotást, az alábbi időpontokban lehet megtekinteni a kaposvári Cinema Cityben:

CSÜTÖRTÖK: 20.30

PÉNTEK: 13.40, 20.30

SZOMBAT: 13.40, 20.30

VASÁRNAP: 13.40, 20.30

ELŐZETES:

Hupikék Törpikék: Az elveszett falu

Gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb szereplői voltak a kék törpék, akiket az utóbbi időben egyre többször próbált a vásznon életre kelteni a Sony, több kevesebb sikerrel. Nos, most húztak egy váratlant, és kizárólag CGI törpékkel dolgoztak, ami ugyan a látványban nagyot hozott, történetben viszont már annál kevesebbet. A film Tréfi, Hami, Törperős, Okoska, Dulifuli és Törpilla kalandozására koncentrál, akik nyakukba veszik az ismeretlent, hogy rájöjjenek, mitől különbözik tőlük ennyire Törpilla.

Ugyan Hókuszpók és a macskája végig figyelemmel követi hőseink kalandozását, a legnagyobb meglepetéseket mégsem ők, hanem az ismeretlen erdő okozza. Túl sokat nem kell várni a filmtől, talán csak a gyermekek érdeklődésének fenntartása érdekében húzott gyorsan elő valamit a kalapból a kiadó, de talán jobb lett volna, ha ez felett még ültek volna kicsit. A kaposvári Cinema Cityben az alábbi időpontokban lehet megtekinteni a törpe barátainkat:

CSÜTÖRTÖK: 16.30, 18.30

PÉNTEK: 16.30, 18.30

SZOMBAT: 12.30, 16.30, 18.30

VASÁRNAP: 12.30, 16.30, 18.30

ELŐZETES:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: