Tizenegyedik alkalommal hirdették meg a „Magyarország Tortája” versenyt, mely évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.
Idén új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az államalapító ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vártak, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.
29 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat, melyek a következők:
Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda
Szent Erzsébet – Hisztéria Cukrászda
Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda
Fertődi Fekete – Frer Cukrászda
Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda
A Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe a következő torták kerültek:
- Homok arany – Horváth Cukrászda
- Kócos Kajszi – Édességlabor
- Málnás zöldségtorta – Frer Cukrészda
- Pöttyös Panni – Zazzi Cukrászda
- Túrós kolibri – Édes-Gyömbér Cukrászda
Ti melyiket falnátok?