2017. 03. 23., csütörtök, 11:28

Ultrametál videoszerkesztő app jön az Apple-től

Clips névre keresztelte az Apple legújabb alkalmazását, amelyet néhány nappal ezelőtt jelentett be és ami minden iOS-t futtató eszközön elérhető lesz.

 

Napjainkban már nem menő a videókat és a képeket nyersen felpakolni a közösségi oldalakra. Az igazán kúl anyagokhoz ma már filterekre, emojikra vagy rövid szövegekre is szükség van. Ezt kívánja most meglovagolni az Apple, amely nem egy új Facebook/Instagram/Vine/Snapchat programot kínál, hanem egy olyan alkalmazást, amely képes egészen új szemszögből megközelíteni a kép és videó tuningolásokat.

 

 

Automatikus videó feliratozás

Talán a legmenőbb tulajdonsága a Clipsnek, hogy a felvett videókat, ha szeretnénk, feliratozhatjuk. Szerencsére nem kell bepötyögnünk a videón hallható minden szöveget, az alkalmazás felismeri a beszédet, és magától feliratozza őket. Ez akkor nagyon szerencsés, ha valaki például nem tud hangos videókat megnézni, mert épp olyan helyen van ahol kínos lenne, viszont a feliratozásnak hála így is érteni tudja majd.

 

 

Zene mindenhol!

Alapvető tulajdonság, hogy a videók alá zenéket is illeszthetünk, ám a Clips akár a képek alá is tud muzsikákat pakolni. A több tucatnyi filterről talán már beszélni sem kell, benne vannak az alap témák, de egészen új, csili-vili módokat is találhatunk, amellyel feldobhatjuk képeinket és videóinkat.

 

 

Taggelnél? Az arcfelismerő megteszi helyetted

Ha egy nagyobb társaságban készítesz képet az alkalmazással, nem kell bajlódnod ismerőseid bejelölésével, az app megteszi helyetted. Alapból bejelöl minden képen szereplőt, a Facebook vagy Instagram fiókjaikon keresztül használja az arcfelismerést, aztán jelöli is a népet. Lehetőséget kínál a kép elküldésére iMessagen keresztül a szereplőknek, hogy mindenkinek meglegyen az emlékezetes pillanat.

 

 

Napokon belül érkezhet

A megjelenés pontos dátuma még nem ismert, ITT tudjátok majd letölteni. A magyar feliratozásra ne vegyünk mérget, mivel a Siri sem képes magyarul megszólalni, így a beígért 36 nyelv között nem valószínű, hogy magyar is lesz. 

Ti használni fogjátok az új Apple alkalmazást?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: