2017. 03. 09., csütörtök, 15:13

Pulled Ponty - A kaja, amit nyáron akár te is megkóstolhatsz a déli parton!

Bezerics Dani új büféláncot épít, ehhez pedig még a hamburgerek sütését is abbahagyja a badacsonyi Kishableányban. A Pavilon névre hallgató első büfé Keszthelyen nyit, a következő Fonyódon, a többi pedig már csak a jövőbeli partnereken múlik. Első szendvicsük pedig nem más, mint a Pulled Ponty, ami valljuk be elég erős kezdés.

 

Az eddig már ismert egységei, a balatonboglári és a keszthelyi kikötőkben található két Paletta idén nyáron is megnyit, de Keszthelyen (szintén a kikötőben) április 29-én bemutatkozik a Pavilon, amellyel a strandbüfék között is versenybe száll. A Pavilon sztorija itt nem áll meg, a következő egység szintén idén nyáron Fonyódon nyithat meg, további tervei szerint pedig az egész Balatont behálózná helyi alapanyagokra építő büfékkel. 

 

De mit lehet majd enni?

Bezerics elmondta, hogy a Pavilonban egyszerű szendvicseket képzel el kipróbált helyi termelők alapanyagaiból, a cél, hogy minden hozzávaló 30-50 km-es körből érkezzen. (A tavaly nyáron általunk bemutatott közösségi kert Reziben például a két Palettának is szállít.) Vállaltan a megszokott strandbüfékkel szeretne versenyezni, és alternatívát adna a klasszikus hekkes-lángosos kínálat mellett.

 

 

A Pavilonok étlapját a Töltött Hold alatt bemutatkozott Pulled Ponty szendvics vezeti majd. A bagelben érkező füstölt ponty hasaalja Korosajt-krémmel (Korosa András nemesbüki sajtkészítőtől), bébi spenóttal, fokhagymakompóttal és marinált lila hagymával 950 Ft-ért falható majd. A jelenlegi szabályozás miatt Bezerics nem tud közvetlenül a Balatonból kifogott halat vásárolni, helyette egy balatonboglári tógazdaságtól veszi majd a pontyot. Az is kiderült, miért a ponty hasaalját használják: mert ezen a részen már alig találni szálkát. 


A Pavilon kínálata más szendvicsekkel is készül: hurkás, illetve kolbászos megoldás is felkerül az étlapra, az árak 1000 és 2000 Ft között lesznek. 

 

Mi már most számoljuk vissza a napokat, hogy belekóstolhassunk a kínálatukba!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: