2017. 03. 07., kedd, 15:36

Závada Péterrel ünnepli a Költészet napját a megyei könyvtár

Április 11-én egy rendhagyó költészet napi programra hív titeket a megyei könyvtár. A hazai slam poetry két jeles képviselője, Závada Péter költő (Akkezdet Phiai) és Kemény Zsófia slammer közreműködésével fergeteges nap vár rátok.

De mi is az a slam?

A slam poetry a vers, az előadóművészet és a hip-hop kultúra elemeit ötvöző, közönség előtt 3-4 percben előadott műfaj. A lényeg sokkal inkább az előadáson - mint végső produktumon - van, mintsem az írott szövegen. Vannak improvizatív és zenével ötvözött változatai, de alapértelmezés szerint a slam előre megírt szöveg alapján, zenei aláfestés nélkül előadott mű.

 

Závada Poéter Jó Reggelt!

Újoncot, alias Závada Pétert Akkezdet Phiai rajongóknak nem kell bemutatnunk. Rapper pályafutása mellett verseket, dalszövegeket ír, és fordít. Április 11-én 16 órától meg lehet rohamozni autogramért. Hellólányok'!

 

Kemény Zsófi még csak a huszas évei elején jár, de már megjelent Én még sosem című regénye, és egy verseskötete. A fiatal művésznő amellett, hogy ír, tagja a Kisszínes Duónak, és a magyarországi slam poetry színtér egyik aktív szereplője. Zsófival a költészet napján délelőtt a Vigasságok terén találkozhattok.

 

 

Az esemény oldalát itt találjátok, amit folyamatosan frissít majd a könyvtár, csekkolgassátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: