Létezik egy finomság, amit világszerte ismernek, és nincs olyan ember, aki ne szeretné. Ez nem más, mint a palacsinta! Február 28-án ünnepeljük a világnapját, és a jeles nap alkalmából mi is serpenyőt ragadunk, hogy süssünk nektek párat.
Számos változata van, ehetjük sósan, édesen, vastag, vagy vékony tésztával, egy a lényeg: sok legyen belőle!
Húshagyó kedden, azaz a nagyböjtöt megelőző napon palacsintát enni régi hagyomány. Lényege, hogy még utoljára összeszedjük a maradék lisztet, tojást, vajat, cukrot, és palacsintát süssünk belőle, hogy elfogyjon minden, s ne is kísértsen minket a böjti időben.
Mivel mi is imádjuk a palát, sütésbe kezdünk, hogy ̶h̶a̶ ̶m̶a̶r̶a̶d̶, titeket is megvendégeljünk vele. Ha nem akartok lemaradni, gyertek ki kedden délután 14 órakor a Kossuth térre, és keressetek minket! Édesszájúak most kíméljenek, mert sós tölteléket töltünk bele, kétféle ízesítéssel.
Küldjük mindenkinek, aki szereti!