2017. 02. 23., Csütörtök, 15:25

Csoportos elbocsátás a Kaposvári Egyetemen – közel 100 dolgozót küldtek el

Költségvetési nehézségekre hivatkozva vált meg 95 dolgozójától a Kaposvári Egyetem Januárban.

A 24.hu hozta le reggel a hírt, amelyről ez idáig mindenki hallgatott. 95 dolgozót, köztük technikai-adminisztratív munkatársat és oktatókat bocsátottak el januárban a Kaposvári Egyetemről. A legnagyobb leépítés az Állattudományi Intézetet sújtotta. Az egyetem a hírportál megkeresésére a következő választ adta:

a Kaposvári Egyetem költségvetése nem teszi lehetővé a jelenlegi foglalkoztatotti létszám fenntartását, így elkerülhetetlen volt a létszámcsökkentés. A létszámleépítésben érintett munkavállalók kiválasztásának szempontja az volt, hogy az érintett munkatársak által elvégzett feladatok a csökkentést követően is zökkenőmentesen elláthatóak legyenek.

Az elbocsátott alkalmazottak között volt, aki már 20 éve az egyetem munkatársa, mégis csak egy elbocsátó, szép üzenetet kapott kézhez, indoklás nélkül. Az, hogy a kaposvári térség munkaerőpiacát miként érinti a leépítés még nem tudni, ez a következő hónapok dallama lesz, annyi viszont már biztos, hogy újabb 100 ember marad Kaposváron munka nélkül.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: