Megint frissült a Facebook – Időjárás és Story a kezdőlapon!

2017. 02. 17., péntek, 10:10

Megint frissült a Facebook – Időjárás és Story a kezdőlapon!

Két új, nagyobb változásra lehettek figyelmesek a napokban a Facebook felhasználók (tehát szinte mindenki). Előbb az adott napi időjárást kaptuk automatikusan a közösségi óriástól, most pedig már az ismerőseink napi sztorijait is megtekinthetjük a kezdőlapon.

 

Szép napunk van ma - Továbbfejlesztve!

Néhány éve jött az ötlet Zuckerbergéknél, hogy meg kellene jeleníteni a kezdőlapon is az aktuális helyi időjárást, hogy azzal is megkönnyítsék a felhasználók életét, hogy nem kell más alkalmazásokat, vagy weboldalakat használni az időjárás előrejelzésekhez, hanem már erről is a Facebookon tudjanak tájékozódni. Sokáig csak egy apró figyelmeztetés volt látható az alkalmazás felső sorában, hogy például esős nap lesz, el ne ázz, vagy gyönyörű napsütéses időre számíthatsz a mai napon, szép napot!

 

 

Teljes körű időjárás előrejelzés

Ezt a kis egyszerű értesítést váltotta most le a közösségi oldal egy részletesebb, sokkal többet mondó funkcióra. Mostantól az alkalmazásban és a böngészőben is megjelenik az aktuális helyi időjárás sőt, a következő 5 nap előrejelzését is le lehet kérni. Beállíthatjuk, hogy milyen rendszerességgel szeretnénk látni az előrejelzéseket, azt is, hogy ha nem az aktuális helyzetünkről, hanem az úticélunk időjárásáról szeretnénk tájékozódni, de ha zavar a Celsius fok, akár Fahrenheitben is megjeleníthetjük a hőmérsékletet. Az alkalmazás a Weather.com-ra támaszkodik, így akár órákra lebontva is meg tudjuk nézni az aktuális időjárást.

 

 

Story hegyek!

Megjelentek az Instagramról már jól ismert karikák is a felső sorban. A Your Story mód váratlanul tűnt fel a színen, bár végül is előrelátható volt, hogy ez egyszer bekövetkezik. A képmegosztón amúgy is nagy sikert arató funkció most a Facebook alkalmazásban is elérhetővé vált, rengeteg újítással. A fotókat 9 féle stílusban tudjuk elkészíteni, vannak elég menő, újféle filterek is, lehet közülük bőven válogatni. Az elkészített képeket közzétehetjük mindenki számára 24 órára (vagy amíg nem töröljük) de azt is beállíthatjuk, hogy ki láthassa csak és kizárólag a megosztott sztorinkat.

 

Mit szóltok a változásokhoz?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: