2017. 02. 13., hétfő, 09:24

Szerdáig lehet dönteni a jövőről – itt a felvételi határidő

Február 15-én éjfélig lehet még jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló felsőoktatási képzéseire.

 

Nincs már sok ideje annak, aki jövő szeptemberben folytatni szeretné tanulmányait, hiszen szerda éjfélig lehet még a felvi.hu oldalon leadni az e-felvételi felületén a hivatalos jelentkezéseket. Idén is maximum 6 képzést lehet megjelölni, ezek közül 3 teljesen ingyenes, a továbbiak után viszont kiegészítő díjakat vagyunk kénytelenek fizetni. Azért is kell sietni, mert ahhoz, hogy a procedúra teljes legyen, hitelesítenünk kell a jelentkezésünket, vagy ügyfélkapun, vagy postai úton keresztül.

 

Közel ezer kaposvári lehet érintett

Pontos számokat még nem lehet tudni, ehhez még néhány hetet várnunk kell, csak az elmúlt évek adataiből tudunk következtetni. Tavaly a kaposvári kistérségből 1063-an adták le jelentkezésüket egy felsőoktatási intézménybe, közülük viszont 737-en sikeresen is felvételiztek. A pótfelvételi során újabb 87-en próbálkoztak, közülük 57-en sikeresen pályáztak a képzésekre. Az elmúlt évek statisztikái szerint ezúttal is 1000 körüli jelentkezésre számíthatunk Kaposváron és környékén.

 

 

A Kaposvári Egyetemen is van hely bőven

Városunk egyeteme idén 1428 felvehető kapacitásszámmal büszkélkedhet, amelyek közül 860 főt nappali képzésre, 568-at pedig esti, levelező munkarendre várnak. A Kaposvári Egyetemen a legnépszerűbb továbbra is a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnök, a kereskedelem és marketing, a színművész és a gyógypedagógiai képzés. A tavalyi évben 2650-en jelölték meg az egyetem valamelyik képzését, közülük 869-en meg is kezdhették szeptemberben a tanulmányaikat. Azok, akiket érdekelne a Guba Sándor utcai képzések valamelyike, az egyetem felvételis facebook csoportjában percek alat választ kaphat a kérdéseire.

 

 

Nem érdemes kihagyni a lehetőséget

Mivel a jelentkezés teljesen ingyenes, ezért nagy hiba lenne nem kitölteni az E-felvételi felületén az adatainkat. Szükség lesz az eddigi tanulmányi eredményeinkre is, amiket csatolni kell a jelentkezéshez, de talán az egész művelet legfontosabb része a képzések sorrendjének felállítása. Nem mindegy, milyen sorrendben jelöljük meg az általunk választott képzéseket, hiszen ettől is függ, hová fogunk kerülni, így ajánlott első helyen azt a képzést megjelölni, melyen kezdeni szeretnénk szeptemberben. Az, hogy ki hol kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait, 2017. július 26-án fog kiderülni. A részletekről és a pontos időrendről a www.felvi.hu oldalon lehet tájékozódni. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: