2017. 02. 13., hétfő, 14:30

Nem kell Pécsig menni a Fegyvertelen katonáért - A héten a Szivárványban is vetítik !

​Nagy meglepődéssel fogadtuk, hogy a világszerte pozitív visszajelzésekkel fogadott - A fegyvertelen katona nem kerül a kaposvári mozikba, aztán hirtelen megláttuk a Szivárvány Kultúrpalota kínálatát.

Mel Gibson igaz történeten alapuló filmjét nem volt túl egyszerű összehozni, hiszen a történet főhőse, Desmond T. Doss szerény ember létére elutasított minden megkeresést, és nem akarta elképesztő hőstettét viszont látni a filmvásznakon, mondván nem a hírnévért csinálta, hanem a hite miatt.

A film producerének Gregory Crosbynak viszont néhány év alatt sikerült meggyőznie az amerikai katonák körében a legmagasabb, Kongresszusi Becsület Érdemrenddel kitüntetett Doss-t, hogy története a fiatalok körében példa értékű lenne, amit végül elfogadott a hős, és nekiláttak a film legyártásának. A fiatal Doss személyére az ex-pókembert Andrew Garfieldet választották, mint később kiderült nagyon is helyesen, hiszen a fiatal színész élete legjobb alakítását nyújtotta.

 

 

A katona életét vászonra vivő történet szerint Hacksaw Ridge Desmond Doss gyerekként két erőszakos cselekménybe is keveredett, amelyek után elhatározta, hogy soha többé nem nyúl fegyverhez és nem öl embert. Elhatározása olyan erősen lángolt benne, hogy mikor besorozták katonának, nem volt hajlandó fegyvert fogni.

A kiképzés során többször is a vallása miatt megalázott Doss rendületlenül kitartott hite mellett, és fegyver nélkül futott ki a harcmezőre. Súlyos sérülésektől szenvedve, első katonaként aki lelkiismereti okokból tagadta meg a fegyveres szolgálatot, Doss a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén 75 társa életét mentette meg egymaga, amellyel kiérdemelte Amerika legmagasabb katonai kitüntetését.

 

 

Az elképesztően látványos, szívbemarkoló, több Golden Globe díjra is jelölt történetet most a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában is vetítik, mégpedig az alábbi időpontokban:

 

Február 17. Péntek 19.00

Február 21. Kedd 17.00, 19.30

 

Természetesen más, remek darabokkal is készül a héten a Szivárvány mozi, az alábbi listából lehet válogatni:

 

Jackie

Február 13. Hétfő 17.00

Február 14. Kedd 17.00

Február 15. Szerda 17.00

 

A házasság hete rendezvénysorozat

Február 16. Csütörtök 18.00

 

Kincs ami nincs

Február 17. Péntek 17.00

Február 20. Hétfő 17.00

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: