2017. 01. 26., Csütörtök, 14:00

Nagy változások előtt az iPhone - a jack dugó után a Home gomb is távozik!

Bár még több mint fél év van vissza az új iPhone bemutatkozásáig, a szaksajtó az elmúlt hetekben egyre többet pletykál az Apple legfrissebb csúcsmobiljáról. Ezeket a pletykákat azért jobb fenntartásokkal kezelni, de azért van 1-2 olyan újítás, amit mi is szívesen látnánk az iPhone 8-ban!

Megjelenési dátum

Ebben nagy valószínűség szerint nem tévednek a pletykák, az Apple már évek óta a szeptembert választja az új szériák bemutatásának. Az iPhone 7 bemutatkozása tavaly szeptember 7-re esett, lehet, hogy idén is hasonlóképp gondolkoznak az almások, és szeptember 8-án lesz a nagy bejelentés. Onnantól számítva már csak 1-2 hét és a kezünkbe foghatjuk az új készülékeinket.

Dizájn

Ezen a téren sokat várnak a rajongók. Mivel a 6-os és 7-es széria között nem volt akkora kontraszt, mint például az 5 és 6 között között, ezért most minden alma rajongó nagy újításokra ácsingózik dizájn téren. Azt nézve, hogy az idei évben van az iPhoneok 10. évfordulója, szinte elvárható, hogy a fiúk valóban kitegyenek magukért, és valami nagyon extra mobillal lepjenek meg minket. Ilyen nagy változás lehet a pletykák szerint az újfajta Gorilla Glass borítás, a teljes telefont uraló új OLED kijelzők, és a köddé váló Home gomb is.

Volt, nincs 

A legnagyobb felhajtás az új készülék Home gombja körül folyik. Az első széria óta megtalálható az iPhone készülékek alján a kerek gomb, amely mára már ikonikus jelképévé vált a mobiloknak. Ezt szeretné most eldobni a hírek szerint az Apple, amely miatt egy nagyon fontos kérdés is felmerül bennünk, hiszen a gomb nélkül hogy történik majd az azonosítás? (Az 5-ös széria óta ebben a gombban volt beépítve az ujjlenyomat olvasó, amit megnyomva tudtunk pillanatok alatt hozzáférni mobilunkhoz, ám erre most más utat kell találni.)

Az egyik ilyen lehetőség az, hogy az OLED kijelzőbe építik be az új felismerőt, ám a jelenleg is használt technológia még nem alkalmas erre, bár még messze van a szeptember. A másik pedig, hogy áttérnek az arcfelismerő funkcióra, ami azért kicsit nagyobb bonyodalmat okozhat, mint az egyszerű ujjlenyomat azonosítás.

Kamera és részletek

A 7 Plus széria nagy dobása a dupla kamera volt, a felhasználók egyszerűen megőrültek érte. A hírek szerint ezt a fejlesztést a 8-as is megkapja csak egymás alá helyezett kamerákkal, ami nem meglepő, hiszen miért is válna meg egy, már bevált újdonságtól az iPhone? Ezen kívül változni fog még a processzor, hiszen az új A11-es chipet kaphatja meg az új széria, valószínűleg lesz egy új 5 colos modell is, ráadásul a vízállóságát is növelik, hogy felvegye a versenyt a Samsung Galaxy S7-el.

Bár az árakat sose lehet előre pontosan tudni, a jelenlegi híresztelések 1100-1200 dollárról szólnak, ami azért elég ijesztő. Azt, hogy mik lesznek igazak a pletykákból még koránt sem tudni, viszont a szaksajtó abban megegyezik, hogy nagy dobás érkezik szeptemberben az iPhoneok terén.

Találtunk egy nagyon elegáns kis koncepció videót is, ha ilyen lenne, mi elégedettek lennénk:

Ti milyen újításokat vártok az új szériától?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: