2017. 01. 20., péntek, 10:37

Február 1-én Kaposváron keresik a legokosabb embereket - Jelentkezz!

"Most jöttem egy IQ tesztről, szerencsére negatív lett."
Ismerünk vagy ezer viccet az IQ-val kapcsolatban, de most itt az idő, hogy megmutassátok, hogy ez mind csak badarság.

A nagy lehetőséget pedig a Mensa HungarIQa csapata hozza el nektek, akik február 1-én Kaposvárra látogatnak, így ha érdekel titeket az intelligencia és kitöltenétek egy hivatalos tesztet, akkor ott a helyetek.

 

 

De mi is az az IQ?

Intelligencia alatt az egyén értelmi képességeinek összességét értjük, melynek segítségével problémákat old meg. Ide tartozik többek között a gondolkodás gyorsasága, az összefüggések átlátása és az emlékezőképesség is.

 

Mennyi az annyi?

140-es IQ-val a géniuszok rendelkeznek, ide az emberek mindössze 0,2 százaléka tartozik. Ilyen például Bill Gates vagy Stephen Hawking.

A 131 és 140 közötti érték kivételes intelligenciának minősül, az emberek 3 százaléka éri el ezt a szintet. Ők kiváló menedzserek, vagy szakértől, kutatók, tudósok lehetnek.

A 121 és 130-as értéket még mindig átlagon felülinek tartják. Alkotó területen kiváló eredmények érhetők el vele. A népesség 6 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

111 és 120 pont közötti sáv átlagon felüli intelligenciát jelent, ide az emberek 12 százaléka sorolható.

A 91 és 110 közötti IQ átlagosnak számít, ide sorolható az emberek fele.

90-es érték alatt átlagon aluli intelligenciáról beszélünk, azok pedig, akik nem érik el a 80-as szintet, általában enyhébb vagy súlyosabb mentális zavarban szenvednek.

 

 

Világszerte léteznek olyan szervezetek, amelyek a magas intelligenciahányadossal rendelkező embereket tömörítik. A tagság alapfeltétele egy nemzetközileg szabályozott IQ-teszt megfelelő eredményű kitöltése. A legismertebb nemzetközi egyesület a Mensa International, amelynek magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa, akik az országot járva felmérik, hogy kinek mennyi ez az értéke.

Szóval ne maradjatok IQ-fighterek, irány tesztet tölteni!

 

Helyszín

Munkácsy Mihály Gimnázium

7400 Kaposvár, Kossuth Lajos u. 48.

 

Időpont

2017. február 1., szerda, 17:00 - 19:00

 
Az eseményre itt tudtok regisztrálni!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: