2017. 01. 06., péntek, 11:21

Durván belehasított a szél csütörtökön - 17 esethez riasztották a somogyi tűzoltókat

17 esethez riasztották tegnap a somogyi tűzoltókat, főként kéménytüzek és útra dőlt fák eltávolítása miatt kérték az egységek segítségét.

Kaposváron, egy Izzó utcai telephelyen szemetet égettek, a lángokat a megyeszékhely hivatásos egységei fojtották el.  

 

 

Siófokon - vízvezetékásás közben - egy munkagép átszakította a gázvezetéket. A csőből nagy nyomással süvített a földgáz. A tűzoltók egy vízsugárral megakadályozták, hogy a gázfelhő a lakóházak felé terjedjen.

Bőszénfánál egy személyautó szalagkorlátnak ütközött és fennakadt azon. A jármű vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd leemelték a járművet a korlátról.  

 

 

Lábodra kéménytűzhöz vonultak a nagyatádi tűzoltók, majd Tabra, Drávatamásiba, Nagykorpádra és Csurgóra is kéményből kicsapó szikrák és lángok miatt kértek tűzoltói segítséget.

Csombárd és Bodrog között egy személyautó villanyoszlopnak ütközött. A bodrogi önkéntes és a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést.

 

 

Somogyszentpál külterületén egy legelő növényzete égett mintegy másfél hektáron. A marcali hivatásos tűzoltóknak sikerült kéziszerszámokkal megfékezni a tüzet.   

Csurgó és Iharosberény között egy nyolc méter magas fa kettétört és az útra dőlt, ahogy Barcs és Marcali külterületén is egy kidőlt fa okozott forgalmi akadályt.

Az M7-es autópályán Balatonfenyves térségében, a Letenye felé vezető pályaoldal 158-as kilométerénél, a leállósávban felborult egy személyautó. A járműben négyen utaztak, két gyermeket a mentők kórházba szállítottak. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Nagyszakácsinál is egy kidőlt fa a magasfeszültségű vezetékre zuhant. A marcali tűzoltók távolították el a vezetékekről a fát. A beavatkozás idejére a település néhány utcájában nem volt áramszolgáltatás.

A késő esti órákban 15 hektáros nádas, bozótos, fás, sűrű aljnövényzetű terület lángolt Enying külterületén. A tűzoltók munkáját nehezítette az erős szél, amely elősegítette a tűz terjedését. A siófoki és a balatonfűzfői tűzoltók a helyszín adottságai miatt csak kéziszerszámokkal tudtak beavatkozni, több irányból támadva sikerült a tüzet megfékezni. A munkálatokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: