2016. 12. 16., péntek, 11:39

Tarol a Zsivány Egyes

Csütörtökön volt az új Star Wars mozi bemutatója a kaposvári Cinema Cityben, amit nem csak a közönség, de a kritikusok is elismerő szavakkal fogadtak.

 

A teljesen új generációt felsorakoztató Zsivány Egyes, bár visszahozza a Star Wars filmekben jól bevált jellegzetességeket - birodalmi lépegetők, a rohamosztagosok és még sorolhatnánk -, a vérfrissítéssel sem nyúltak mellé. Új, izgalmas fajokat, csodaszép bolygókat, változatos dallamokat és teljesen ismeretlen arcokat sorakoztat fel a film, amely mégis tökéletes összhangban van az alapokként szolgáló trilógiákkal.

 

 

Nem volt minden zökkenőmentes

A Zsivány egyes bejelentését sokan kétkedve fogadták, hiszen a készítők bevallották, hogy kísérletként és próbálkozásként készítenek egy teljesen kívülálló sztorit, amely az 1977-es klasszikust megelőző időket dolgozza fel és azt, miként jutnak hozzá a Lázadók a Halálcsillag terveihez. Nos, ha ezek a mondatok még nem borzolták volna fel eléggé a kedélyeket, akkor a hivatalos forgatások után bejelentett újraforgatások a másik rendezővel, valamint az utolsó pillanatban leváltott zeneszerző már bőven adhatott okot aggodalomra. Szerencsére ezek a problémák nem mutatkoztak meg a mozin, egyetlen pillanatra sem.

 

 

A kritikusok is fejet hajtanak

Ha nagyon szőrös szívűek akarunk lenni, akkor azt mondanánk, hogy egy Star Wars rajongót nem nehéz lenyűgözni egy teljesen új filmmel, hiszen elég csak néhány jól bevált képkockát, pár jedit, rohamosztagost és pár harcot felvonultatni és már olvadoznak is, viszont a készítőknek most nem csak őket, de a sokkal nehezebb dióként funkcionáló kritikusokat is sikerült lenyűgözniük. A legtöbb ilyen kiritkus oldal - legyen az külföldi vagy magyar - oda-vissza volt a filmért, nem nagyon találkoztunk 8-asnál kisebb osztályzattal. A film mind az öreg motorosokat, mind pedig a teljesen újoncokat is magával ragadta, így méltó lett arra, hogy a kultikus Star Wars filmek közé sorolhassuk.

 

 

Frissen ajánljuk

Nem mondhatunk mi sem mást, beállunk a sorba, az új Star Wars tényleg hozza a kötelezőt, sőt meg is ugorja azt, hiszen a rendezők, bár újítottak és bevállalósan egy teljesen különálló sztorit hoztak le a csillagok közül, remekül csinálták, és egy teljesen pöpec filmet tettek fel számunkra a vászonra. Irány a mozi!

 

Ha kedvet kaptál a mozizáshoz ne tétlenkedj, játssz velünk ITT és tiéd lehet máris 2 mozijegy!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: