2016. 12. 06., Kedd, 13:53

0 Rh+ vérre van szüksége egy önkéntes somogyi tűzoltónak - Segítsünk!

Táskai Árpád Józsefnek, a Nagybajomi Önkéntes Tűzoltó Egyesület gépjárművezetőjének súlyos betegsége miatt sürgősen vérre van szüksége, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat célzott véradást kér.

A bajtársunknak irányított véradással szeretnénk biztosítani a szükséges vérkészítményt, ezért arra kérünk mindenkit, ha tehetik, adjanak vért!

- szól az Országos Vérellátó Szolgálat kérése.

Irányított véradás

Az irányított véradás lényege, hogy a megjelölt beteg nevére történik az adományozás. Az Országos Vérellátó Szolgálat így kötelezően ahhoz a beteghez juttatja el a vérkészítményt, akit a véradó megjelöl.

0 Rh+ vérre van szükség

Táskai Árpád József vércsoportja 0 Rh+,amennyiben nem egyezik a vércsoportjuk, akkor az adományt egy vérkészítményre szoruló, ismeretlen beteg kapja meg.

A véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat valamennyi dunántúli Vérellátó Központjában lehetőség van, Táskai Árpád József nevére való hivatkozással. (Fontos a nevére hivatkozni!)

A véradók vigyék magukkal a személyazonosító igazolványukat, lakcímet igazoló és a TAJ számot tartalmazó hatósági igazolványukat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: