A nagy kaposvári FORRÓ CSOKI TESZT 2.

2016. 12. 01., Csütörtök, 14:20

A nagy kaposvári FORRÓ CSOKI TESZT 2.

Ahogy hidegebbre fordul az idő, az üccsiket egyre gyakrabban váltjuk le valamilyen forró italra. Az édesszájúak kedvence ilyenkor a forró csoki, amit persze otthon is el lehet készíteni, de megvan annak a sajátos hangulata, mikor bemenekülünk valahova a cidri elől. Ennek megfelelően meg is jelentek a kávézók kínálatában ezek a boldogságbombák, mi pedig annak járunk utána, hol kapni a legjobbat a városban.

Hogy mi az a forró csoki egyáltalán és hogy mitől jó - na meg a teszt első részét - megtaláljátok ITT!

Rosco Kávézó

A Rosco kávézó megannyi társához hasonlóan Perté-s termékeket használ, illetve náluk találni a legnagyobb kínálatot forró csokik terén. Egy klasszikust és egy mogyorósat próbáltunk be a Roscoban, ahol a tálalás csillagos ötös volt, az ízekhez igazították a díszítést.

Ám voltak bakik is - állagában nagyon híg volt az italunk, és kissé ízetlennek is bizonyultak. Így csak egy dolgot javasolnánk: kicsit több port kanalazzanak a bögrékbe!

Ár: 480-

Választék: 12 különböző íz

Extrák: Laktózmentes- és szójatej

Pontszám: 5

Levendula Kézműves Fagylaltozó

A fagyizó, ahol elviteles pohárban kapható csak a forró csoki, azért került fel a listánkra, mert különleges pasztillából készíti termékeit, így nem hagyhattuk ki. Egy klasszikusra és egy mentásra esett a választásunk. Sajnos több problémát is észleltünk - a pohárban nem kaptuk meg a 2 dl italunkat, a pasztilla nem oldódott fel rendesen, a menta ízével pedig még csak köszönő viszonyban sem volt az állagra amúgy híg forró csokink. Nem vártunk nagy csodát, ám valami minimális díszítést vagy tejszínhabot még elbírt volna.

Ár: 450-

Választék: Ét, tej, fehér + 8 ízesítő

Extrák: Laktózmentes tej, növényi tej 

Pontszám: 4

Grand Cafe House

A kissé sötét kávéházban egy klasszikus és egy fehércsokis változatot rendeltünk a Perté-s forró csokik közül. Tálalása egyszerű és a tejszínhabról sem lehet rossz véleményünk. Az italunk állagra kellemesen sűrű volt, ízre pedig finom, annak ellenére, hogy egy kicsit keveselltük a kakaótartalmat. Egyetlen bakit véltünk csak felfedezni, hogy a fehércsokinak inkább madártej íze volt. 

Ár: 450-

Választék: Klasszikus-, fehér- és epres ízű

Extrák: 

Pontszám: 6

Carfé Kávézó

A "mosó" volt az egyetlen hely, ahol megkérdezték tőlünk, hogy milyen sűrűn szeretnénk fogyasztani az italunkat. Mivel a választékban csak két féle ízű olasz forró csoki szerepel, megkóstoltuk mindkettőt. A tálalás valami lehengerlő, a tejszínhab díjnyertes, a forró csoki ízéről pedig csak ódákat tudunk zengeni. Pacsi!

Ár: 410-

Választék: Klasszikus és fehér (25% kakaótartalom)

Extrák: Laktózmentes-, mandula-, szója- és rízstej

Pontszám: 9

Mokka

A Mokkában egy klasszikus és egy mogyorós változatra esett a választásunk. A tálalás letisztult, békeidőket idéz a csészével és a tálcával. Kakaótartalma ugyan nem kimagasló, viszont a mogyoró íze nagyon domináns volt. A mini mogyi darabok nagyon felturbózták az italunkat, és tetszett a pudingszerű állag is.

Ár: 390-

Választék: Klasszikus, fehércsokis és mogyorós

Extrák: Laktózmentes és mandulatej

Pontszám: 8

Kapos Kávéház

A Kaposban szintén Perté-s termékek felhasználásával készülnek a forró csokik. Választékuk közül egy klasszikust és egy mentás ízűt szúrtunk ki. A tálalás nem hagy kivetnivalót maga után, a tejszínhab különösen kemény és ízre is nagyon finom. Italunk állagra közepes, nem túl híg, de sűrűnek sem mondanánk. A mentás aroma jól érezhető volt, viszont számomra nem jött be az íze. A kakaótartalom ugyan nem volt annyira magas, a klasszikus ízű mégis nagyon finom volt.

Ár: 520-

Választék: 6 különböző ízű forró csoki

Extrák: Laktózmentes tej

Pontszám: 7

Három, azaz 3 Kaposvári kávézó végzett tehát holtversenyben az első helyen, melyek közül tényleg nem tudjuk eldönteni melyik a jobb, de talán nem is kell, hiszen mindegyikükhöz megéri betérni egy forró csokira. Ez a három hely pedig:

ELEVEN KULTÚRBISZTRÓ

Ár: 550-

Választék: 70-és 100% kakaótartalmú, + 4 féle íz

Extrák: Laktózmentes tej, mandulatej

Pontszám: 9

EGYKÁVÉZÓ

Ár: 490-

Választék: Fehér, Barna, + több féle szirupos ízesítés

Extrák: Laktózmentes-szója-rizs tej

Pontszám: 9

Carfé Kávézó

Ár: 410-

Választék: Klasszikus és fehér (25% kakaótartalom)

Extrák: Laktózmentes-, mandula-, szója- és rízstej

Pontszám: 9

Kellemes adventi időszakot és gyakori forró csokizást kívánunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: