2016. 11. 22., Kedd, 13:47

Kaposvári tiltólista - mire figyeljünk, ha nem akarunk büntetést

Rengeteg olyan tiltott tevékenység van Kaposváron, amiről a legtöbben csak részben vagy egyáltalán nem hallottak még. Ezek között akad jó néhány olyan, amit mindenképpen ajánlunk a figyelmetekbe, hiszen akár ti is hamar elkövethetitek azokat, miközben fogalmatok sincs, hogy épp rossz fát tesztek a tűzre.

Nem lehet közterületen alkoholizálni

Mindenkivel előfordult már olyan eset, mikor a nagy hőség vagy a társaság miatt, egy-egy sör lecsúszott a Kossuth téren. Ez még nem is lenne baj, gondolhatnánk, ám ez a cselekedet is tiltó magatartásnak számít, így ha elkapnak miközben a sétálón kortyolod az öreged páleszát, akár bírságra is számíthatsz. Most biztosan megfordult a fejetekben, hogy akkor például a karácsonyi vásár idején miként fogtok forralt borozni a haverokkal, ám erre is van megoldás. 

Szerencsére a rendeletnek van egy kitétele, miszerint az nem vonatkozik az érvényes közterület használati megállapodással rendelkező vendéglátó egységekre nyitvatartási időben, valamint az engedéllyel szervezett és engedéllyel rendelkező alkalmi rendezvényekre. Tehát nem kell aggódni, a városi bulikon folyhat az alkohol, de természetesen akkor is csak mértékkel.

Autót mosni csak a mosóban

Biztosan mindenki találkozott már azzal a jelenettel, mikor néhány lakó a panelházak közötti parkolókban nagy bőszen sikálja a kocsiját. A jármű tisztántartásának ezt a módját azonban jobb minél gyorsabban elfelejteni, ugyanis városunkban aki közterületen gépjárművet mos, az közösségellenes magatartást folytat, amiért büntethetnek is, ezért érdemes a tucatnyi autómosó valamelyikénél csutakolni a verdánkat.

Figyelj oda hova dobálod a havat

Hiszitek vagy sem, de a hólapátolásról is született rendelet városunkban. Röviden összefoglalva arról van szó, hogy aki a háza előtti placcot nem takarítja meg a jeges „burkolattól” az szintén büntetésre számíthat. Ezen felül az a személy, aki a hó eltakarítást úgy végzi, hogy az a folyamatos gépjármű és gyalogosforgalmat akadályozza, szintén tiltólistára kerül. 

A hirdetés sem egyszerű

Felkötheti a gatyáját az is, aki hirdetni szeretne a kaposvári közterületeken.  Hirdetményt ugyanis csak és kizárólag vízoldékony ragasztóval rögzíthetünk, ami ha nem sikerül, akkor a köztisztasági előírások ellen vétünk. Ugyancsak ez a helyzet, ha bármilyen módon veszélyeztetjük vagy megtévesztjük a környezetet, netán a jármű alakjától eltérő reklámtáblával reklámozunk.

Egy szó mint száz, van pár dolog amire oda kell figyelnünk városunkban, ha nem akarunk behúzni néhány váratlan büntetést!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: