2016. 11. 19., szombat, 15:56

Hölgyek! Ma van a nemzetközi férfinap, minden férfinak jár legalább egy sör!

Na jó, van komolyabb tartalma is ennek a napnak. A nemzetközi férfinap ugyanis a fiúk és férfiak egészségére hívja fel a figyelmet és hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ez egy olyan alkalom is, mely elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

 

A Nemzetközi Férfinapot először 1999-ben tartották meg Trinidad és Tobagóban, ENSZ támogatással. Míg a férfiak virágokkal és csokoládéval halmozzák el a nőket március 8-án, addig a legtöbb nő még csak nem is hallott róla, hogy létezik férfiak napja is. A világ számos országában, különböző időpontokban ünnepelik, május 19-én, illetve november 19-én.

A férfinap alkalom arra, hogy megünnepeljük a férfiak által elért eredményeket, elismerjük az áldozatot, amelyet férfiként, apaként, férjként hoznak a családban, és naponta a munkahelyükön, a közösségekben.

Lepd meg te is párodat, testvéredet, apudat, férfi kollégáidat egy kis figyelmességgel! Had érezzék ők is, milyen a figyelem középpontjában lenni!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: