2016. 11. 17., csütörtök, 15:35

Kaposvári üzletnevek, amik mellett nem bírsz elmenni szó nélkül

Egy jó barátunk, Puskás Péter hívta fel figyelmünket, hogy városunk bizony a kreatív üzletnév adás mekkája, ezt alátámasztva el is küldte nekünk az alábbi képeket, amit köszönünk neki.
Minél kreatívabb egy üzlet neve, annál több vásárlót képes becsalogatni - bizonyára ezen gondolatmenetet követték kis gyűjteményünk alanyai. Ismerkedjünk meg hát a város legtalálóbb nevű boltjaival!

Interspájz

Biztosan a véletlen műve, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi hálózat neve dereng fel, mikor meglátjuk a Béke utcában található kisbolt névtábláját, mégis az Interspájz simán elnyerheti a legötletesebb kaposvári üzletnév első díját. A reggel 6-tól este 8-ig nyitva tartó közértben tulajdonképpen minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere pontosan úgy, mint a nagymama spájzában. Így még a lakótelepen élők is úgy érezhetik, mintha valóban a saját otthonukhoz tartozna a kis vegyes ABC. Csak fizetni el ne felejtsenek...

 

Star-text

A Star Trek gyűjtőcím, amely hat, összesen 723 részes tudományos-fantasztikus, egymással nagyon szoros kronológiai és tartalmi függőségi viszonyban lévő filmsorozatot, egy rajzfilmsorozatot, tizenhárom egész estés mozifilmet és több száz regényt, videojátékot takar. A Wikipédia segítségét kérve most már az is tisztában van a Star Trek világával, aki eddig életében nem hallott róla. (Ha létezik egyáltalán olyan személy.) A sci-fi klasszikusa azonban nem csak a különböző platformokon, hanem Kaposváron is megjelenik, méghozzá elég kreatív formában. A Zrínyi utcában található "Creativ Studio" nevéhez méltóan nemes egyszerűséggel Star-text névre formálta üzletük nevét. A hasonló hangzásból és a csillagos logóból kiindulva arra következtethetünk, hogy bizony a tulajdonosok eléggé szerethetik az Enterprise csillaghajó legénységét. Mi viszont az ötletességüket kedveljük. (Azért arra kíváncsiak lennénk mit kreatívkodhatnak e bizalomgerjesztő cégtábla mögött)

 

Hideg Nyalat

Itt a tél a nyakunkon, szóval csak a képzeletünkből tudjuk előidézni azokat a forró nyári napokat, mikor egy jó három gombócos fagyit bevágtunk, lefagyasztva vele minden zsigerünket. Nos, pont ezeket az érzéseket juttatja eszünkbe a Hideg Nyalat fagyizó táblája. A fantáziadús „cégér” azt a folyamatot igyekszik reprezentálni, mikor a nyelvünket kidugjuk, majd a hideg finomsághoz érintjük, minekután az egy pillanat alatt kellemesen hűs élménnyel jutalmaz minket. Persze, most jóval inkább a forró csoki csúszik nem a fagyi, de nyáron mindenképp érdemes lehet meglátogatni a kreatív névadásból csillagos 5-ös egységet. Bár, ha a jeges csodájuk is hasonló minőséget képvisel...

 

T-mo(bile)dell

Turi, virág és koszorú. Egy kérdésem van csupán: ez hogy jött össze? És vajon a T-modell az csak a ruházatra utal, vagy a többi szolgáltatásra is? Érdekes kaposvári üzletnevek válogatásunkban ez a legmeglepőbb. Ha valaki azt mondaná nekem, hogy elmegy a T-modellbe, biztosan azt gondolnám, hogy egy autókereskedésbe igyekszik, vagy a T-mobile egyik üzletét keresi fel. Lehetséges miként a tulajdonos annyira bízik az előbb említett szolgáltató által kínált telefon modellekben, hogy ez inspirálta a névadásban. Ha te is meg akarod csodálni, irány a Zrínyi utcai T-modell, hogy a legfrissebb divat szerint jelenhess meg a hétvégi dizsiben! (vagy a legszebb koszorúval a temetőben)

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: