Ez a gumi sose fog kilyukadni – mert alapból lyukas!

2016. 11. 10., csütörtök, 15:42

Ez a gumi sose fog kilyukadni – mert alapból lyukas!

Egészen újszerű eljárással készített defektmentes gumikat dobna piacra egy amerikai csapat, akik most a Kickstarteren gyűjtenek lóvét a projektjükre.

 

Elég bizarr látványt nyújt az bicikliabroncs, amelyet nemrég a Kickstarteren találtunk. Az biztos, hogy ezt nem lehet kilyukasztani, hiszen már alapból lyukas, amelynek köszönhetően egy hosszú túra kellős közepén nem kell bosszankodnunk a defekt miatt, legalábbis ezt állítják a tervezők. A Utah államban dolgozó csapat leírása szerint, ugyan defektmentes gumik már léteztek, azonban ezekhez képest ezek az abroncsok jóval lágyabbak és ruganyosabbak, ráadásul sokkal tovább bírják mint vetélytársaik.

 

 

Az abroncsok nem gumiból, hanem polimerből készülnek, amelyek tökéletesen kiváltják a gumit, sőt túl is teljesítik azt. Azon kívül, hogy nem tudunk vele defektet kapni, könnyebb, lágyabb, tartósabb, újrahasznosítható és még a színezése is egyszerűbb. A terméket kétféle formában dobják piacra, nem csak lyukacsos változat lesz, hanem egy tömör, ellenállóbb abroncs is készül, amelyeknek áráról még vajmi keveset tudni.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: