2016. 11. 09., szerda, 13:32

Hamarosan a Facebookon is kereshetünk állást!

Tesztüzembe érkezett a közösségi óriás legújabb funkciója, amely lehetővé teszi az álláskeresést a kék-fehér felületen keresztül is.

Lassan nincs már olyan tevékenység, amelyet ne tudnánk a Facebookon végezni, és most ennek a nem túl rövid listának egy újabb lehetőséget írhatunk az aljára. Zuckerbergék nemrég tesztüzembe helyezték a legújabb funkciót, amely lehetővé teszi az álláskeresést is az oldalon keresztül.

 

 

Keressünk állást!

Ha mostantól azzal támadnak minket, hogy sokat Facebookozunk, mondjuk nyugodtan azt, hogy csak új munkahely után nézünk. A jövőben ez nem lesz hazugság, hiszen hamarosan a cégek konkrét állásajánlatokat készíthetnek majd a közösségi felületen, amely nem csupán hirdetés, de jelentkezési felület is lesz. Az állásajánlat a végletekig egyszerű is lehet, de akár részletesen belemehetünk a munkakör leírásába, viszont a munka típusát, a fizetést és hogy teljes állásról van-e szó mindig meg kell majd adni.

 

 

Felhagyhatunk a „Tanulmányok: Az élet iskolája” kiírásokkal

Ha az egyik cég álláshirdetése felkeltette érdeklődésünk, egy kattintással jelentkezhetünk is rá, amely elküldi az előzetesen kitöltött jelentkezési lapunkat. Ezt a lapot nem lesz túl bonyesz összekaparni, hiszen egy automata rendszer már az elején leszűri adatlapunkról a kellő adatokat, legyen az nem, születési idő, hely, nyelvtudás, tanulmányok vagy korábbi állások. Persze ez nagyban függ attól, hogy mennyire tartjuk karban oldalunkat, mennyire töltjük ki adatlapunkat.

 

 

Ismerősek lehetnek azok a kiírások a tanulmányoknál, mint pl. "Az élet iskolája" , vagy a munkahelynél "Az Élet" , de a jövőben ez nem lesz célszerű ha állásokra szeretnénk pályázni. Persze nem mindenki szeretné világgá kürtölni személyes adatait, de attól függetlenül ezen adatokat kitölthetjük helyesen, hiszen két gombnyomással láthatatlanná tudjuk tenni ismerőseink elől, így a jelentkezéseken kívül máshol nem lesz nyoma múltunknak.

 

Mit szóltok az új funkcióhoz? Ti kipróbáljátok a jövőben, vagy maradtok a bevált álláskereső portáloknál?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: