2016. 11. 07., hétfő, 11:16

A csodás hangú kaposvári lány, akinek nem álma, hogy tehetségkutatókban lépjen fel

Egy olvasónk küldte el nekünk a 17 éves kaposvári lány Joe Bonamassa feldolgozását. Még csak pár napja került fel a dal Youtube-ra, de már ezer feletti megtekintésnél jár, ami mutatja, hogy nem csak mi kattantunk rá Evelin hangjára és előadásmódjára. Fel is kerestük a kisasszonyt, hogy megtudjuk ki ő és mik a tervei ezzel a fantasztikus hanggal.

 

Névjegy

Verseghy Evelin Hanna a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium tanulója. Négy éves korától járt zeneoviba, majd zeneiskolába, ahol elsajátította a hangképzés alapjait, valamint csellózott és zongorázott is. Az éneklés terén a komolyzenei vonal nem igazán fogta meg, így már jó ideje autodidakta módon tanul.

 

Jártál már valamilyen tehetségkutatón?

 

Egyáltalán nem és nem is az az álmom, hogy híres énekesnő legyek vagy popsztár.... Nem rajongok a popzenéért és szerintem egy ilyen versennyel eladnám magam. A legnagyobb célom és egyben álmom az, hogy legyen egy jól működő zenekarom. 

Sajnos ez még a jövő zenéje, mert itt Kaposváron eddig hiába kerestem, nem sikerült találnom egyetlen olyan szabad embert sem, akivel alakíthattunk volna egy együttest, amit nagyon sajnálok.

 

 

Kikből áll a zenekarod, kikkel szoktál együtt játszani?

Nincs kifejezetten bandám, egy hozzám régóta közelálló fiatal sráccal, Kovácsik Bendegúzzal ülünk össze, amikor csak időnk engedi. Hosszú sztori, de az úriemberrel nyaranta meg szoktunk fordulni a lellei mólón. Tulajdonképpen az ottani utcazenélésből indult minden. 

 

 

A srác, aki közreműködött a videóban Nagy Ádám "Csubi", aki amellett, hogy a videózáshoz is ért, remek dobos. Ez volt az első, de remélhetőleg nem az utolsó közös munkánk. 

Nagyon szívesen dolgozok együtt akár alkalmi zenészekkel, volt már arra is példa, hogy egy nagyon jó barátommal csináltunk közösen feldolgozást, úgy hogy ő közben az ország másik felében lakik, de az internet segítségével egész egyszerűen áthidaltuk ezt a dolgot.

 

Úgy informálódtunk, hogy a suliban sem hanyagolod a zenélést?!

A Katolikusban van egy változó felállású zenekarunk. Sajnos a dolog kötelező jellege miatt valakiből mindig kifogy a lelkesedés, így ezt nehéz folyamatosan ugyanakkora lelkesedéssel csinálni, mint mikor az ember vagy csapat saját maga összeválogatott dalokat játszana, hangszerelne. 

 

 

Kik a kedvenc énekeseid, zenekaraid? Kik azok akik inspirálóan hatnak rád?

A legnagyobb inspirációm ének terén Myles Kennedy az Alter Bridge nevű zenekar énekese, mivel hihetetlen hangterjedelemmel rendelkezik és technikailag is nagyon ott van a szeren. A másik Lzzy Hale, a Halestorm énekese, akinek olyan szintű energia van a hangjában, ami tanulhatatlan, mellette pedig egy kis dög. Az önazonosság terén Pásztor Anna (Anna and the Barbies) a legnagyobb példaképem, lenyűgöznek a gondolatai és a kritikával nem törődő viselkedése.

Rengeteg különböző stílusú zenét hallgatok, és kb. minden stílusban van is egy-egy kedvencem. De magasan kiemelkedik a sorból a Guns N' Roses, az előbb említett énekesek együttesei, illetve Slash teljes zenei munkássága. A mai magyar zenekarok közül az AWS-re (a szövegeik pláne), illetve most az Ivan & the Parazol-ra kaptam rá.

 

Mi azt ajánljuk, hogy hallgassátok szét Evelin zenéjét, mint ahogy mi is tettük, na meg iratkozzatok fel a Youtube csatornájára!

Mi pedig innét kívánunk neki sok sikert!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: