2016. 11. 02., szerda, 15:17

A poharat vagy a borotvát teszed le novemberben?

Úgy tűnik, most már nem csak az újév szól a fogadalmakról, hanem a november hónap is, és ráadásul még válogathatunk is belőlük...

Az egyik ilyen bohózat már szélesebb körben ismert, évek óta nagyon népszerű a No shave November. Ebben a mozgalomban a résztvevők egy hónapon keresztül nem nyúlnak borotvához és nem pesztrálják arcszőrzetüket.

Az őrületnek azonban most akadt egy új kihívója, a Száraz November, amely során a résztvevők arra kötelezik magukat, hogy nem alkoholizálnak egész hónapban.

 

 

Részegen határozták el: tabu a borotva

Első blikkre azt gondolnánk, hogy a divaton és egymás majmolásán kívül az ég világon semmi értelme, de ha utána olvasunk a dolgoknak, van azért némi története a megmozdulásoknak.

A No shave Dél-Ausztráliából indult még 2003-ban, amikor egy sörözés alkalmával úgy döntött egy baráti társaság, hogy nem borotválkoznak, hogy megnézzék kiből mi lesz az arcszőrzet növesztését követően. Arra azonban még ez a baráti társaság sem számított, hogy ekkora sikere lesz a kis fogadásuknak, és ha már így alakult, próbáltak valami hasznosat is az ügy mögé állítani. Így lett, hogy az arcszőrzet növesztésével próbálják meg felhívni a figyelmet a prosztatarákra és a szűrővizsgálatok fontosságára.

 

 

Egy korty alkohol nélkül egy hónap? Hajrá...

A Száraz November egy friss szerzemény, tavaly tartották meg először itthon az angol alapokon fekvő eseményt, melyen alig néhány százan vettek részt. A Kék Pont Alapítvány által szervezett esemény iránt idén viszont már most több mint 13 ezren érdeklődnek. Az esemény leírásában található célok között szerepel az önismeret fokozása és az italok által okozott problémák felismerése. Mivel a kezdeményezés még gyerekcipőben jár, ezért nem is vártuk, hogy mélyenszántó felhívásokkal találkozunk, de ha idén sikere lesz, jövőre még bármi megtörténhet.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: