2016. 10. 27., csütörtök, 16:48

Kaposvárra is elért a No Hate mozgalom!

Ti tudjátok mi az a gyűlöletbeszéd, vagy hogy melyik ponttól számítanak az interneten megosztott szavaink/mondataink zaklatásnak? A témában kaphattak csütörtökön egy kis felvilágosítást a fiatalok a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán.

 

A No Hate Speech Mozgalom az Európa Tanács ifjúsági kampánya az emberi jogokért. Európában megannyi országban, így Magyarországon is rengeteg szemináriumot és workshopot indítanak a témában. Csütörtökön a Compass Egyesület és az Eurodesk "Time to move" projekt jóvoltából a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán zajlott a felvilágosítás játékos feladatokkal. 

 

 

A több órás angol nyelvű workshopon rengeteg fiatal vett részt. Kaposvárról 3 gimnázium tanulói és a Kaposvári Egyetem hallgatói vettek részt. 

 

 

A résztvevők amellett, hogy megannyi információt szívhattak magukba a gyűlöletbeszédről, különböző feladatok megoldásával tanulhattak ennek a kezeléséről és az ellene fellépésről. 

 

 

 

Mivel a mai világban fontos témának tartjuk, hogy beszéljünk az internetes "bántalmazásról", mi drukkolunk a szervezőknek, hogy legközelebb még nagyobb számmal jelenjenek meg a fiatalok és ugyanilyen sikeres legyen az eseményük!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: