2016. 10. 24., Hétfő, 11:18

Albert Laci épp a párizsi közönséget kápráztatja el festményeivel - helyzetjelentés Franciaországból!

Péntek este nyitotta meg kapuit a párizsi Carrousel du Louvre őszi kortárs fesztivál, amin nem kevesebb mint 600 művész, fotósok, festők és szobrászok alkotásait állították ki. Az eseményről a helyzetjelentést Albert Laci szolgáltatja számunkra, aki kiállítóként érkezett oda.

A Carrousel du Louvre fesztivált napi 25-40 ezer ember látogatja, ezen kívül tudosít róla a világ számos jelentős sajtója és rengeteg műkereskedő és szakember is megjelenik. 

Laci 6 festményt vitt ki magával, köztük a Rippl - Paris Anella (Rippl nevelt lánya) és Ady Endre, mint geometrEAdy névre keresztelt alkotásait, de Picassoról és feleségéről is festett. A művek érdekessége, hogy együtt alkotnak egy nagy képet.

"Kaptam ajánlatokat a képeimre, meghívásokat kiállításokra a világ számos helyére, Párizs -  Nizza - Cannes - Los Angeles - Houston - stb. Magyarként... Kaposváriként nagy lehetőség ez számomra, hiszen így könnyebben találhatok támogatókat és galériákat, akik segítik a pályafutásomat. Nagy öröm,hogy a párizsi képeim is hamarosan elkelnek. Szeretem Párizst, de hiányzik a magyar konyha  :)))))"

Mi innen emeljük kalapunk a kaposvári művész előtt, nagy elismerés ez!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: