2016. 10. 12., szerda, 12:41

Még nem késő, hogy elutazz az őszi szünet idejére! Mutatjuk, hogyan úszd meg ingyen szállással, minimális költőpénzzel!

Bökj rá a világ bármelyik pontjára, ahova szívesen elutaznál! Megvan? Király! Akkor most képzeld el, hogy vár ott egy család/pár/bérlő aki egy kis segítségért cserébe ingyen szállást és ellátást ad neked. Nagyon kecsegtetően hangzik ugye? Mert az is!

Hogyan kezdj neki?

 

 

Ha felcsillant a szemetek a lehetőségre, mi személy szerint a wwoof, helpx és a workaway oldalakat ajánlanánk a témában. A vendéglátók általában biogazdaságok, organikus farmok, tanyasi házak, de fontos megemlíteni, hogy NEM vallási közösségek vagy szekták. Példaképpen lehet ez egy toscanai borbirtok, ahol a szőlőben kell segíteni, vagy egy máltai családi ház, ahol a kutyára kell vigyázni.

 

Csak bökj egy országra a földgömbön bárhol!

 

 

Ugyan a teljes listát olyan hosszú lenne felsorolni mint ide Buda, de kicsit leszűkítve a felsorolást, Európában szinte bármelyik országba, Amerikába, Ázsiába de akár Ausztráliába is találni hirdetéseket.

 

Milyen munkakörökbe keresnek segítséget?

 

A segítség típusa alapján is kereshetsz

 

Akinek most az jutott eszébe, hogy - ha nyaralni megyek akkor nem azért, hogy dolgozzak, hanem hogy lógassam a lábam, az gyorsan zárja is be a böngészőt. De nem kell megijedni, átlagban napi 3-5 óráról van szó. A hirdetésekben feltüntetik milyen "munkakörre" keresnek segítséget, nagy százalékban a következőkre:  kertészkedés, bébiszitterkedés, építési munkálatok, főzés/bevásárlás, művészeti projekt, állatgondozás és segítség nyelvtanulásban.

 

Hogyan menj biztosra?

 

 

Minden hirdetésben feltüntetik, hogy melyik időszakra, milyen munkakörre és hány embert keresnek. Leírást kapsz továbbá a lakóhelyről és annak felszereltségéről, na meg a juttatásokról is, amivel viszonozzák a segítségedet. De a legfontosabb, hogy minden oldalon találsz értékeléseket a vendéglátóról pozitívumokkal és negatívumokkal egyaránt, hogy biztos ne fuss lyukra. Viszont a vendéglátóid is jellemezhetnek téged, úgyhogy csak okosan! :)

 

Somogyban is van keletje a dolognak

Alapvetően befogadni pár embert, akik segítenek elvégezni bizonyos ház körüli feladatokat olcsóbb úgy, hogy ellátod őket étellel-itallal, adsz tetőt a fejük felé, mintha "szakembereket" fogadnál fel a munka elvégzésére. Így nem is csoda, hogy szerte a világon, Magyarországon, de még Somogy megyéből is kerülnek fel az oldalakra hirdetések. 

 

Gadácson ház körüli munkákban, építkezésben, kertészkedésben és állatokkal való foglalkozásban is várják a segítséget
Pátosfán kitanulhatjuk a szőlő megmunkálását és részt vehetünk a szüreti feladatokban is
Kaposhomokon ezernyi feladatra jelentkezhetünk

 

Mi még ugyan nem próbáltuk, de a fejünket tesszük rá, hogy az elkövetkezendő 1 évben benevezünk egy ilyen nyaralásra, hiszen mindent ki kell próbálni! Tegyetek ti is így!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: