Óriási bajban a Samsung a felrobbanó készülékei miatt – Visszahívták az összes Note 7-est!

2016. 10. 11., kedd, 10:26

Óriási bajban a Samsung a felrobbanó készülékei miatt – Visszahívták az összes Note 7-est!

Tovább gyűrűzik az elmúlt hetekben a Samsung körül kialakult botrány, hiszen a legutóbb visszahívott és kicserélt Note 7-ek mégsem teljesen biztonságosak, ezek is elkezdtek sorra felrobbanni.

Villogsz az új Samsung Note 7-eseddel? Eddig volt rá lehetőséged. A dél-koreai óriás ugyanis bejelentette hogy visszahívja a legújabb készülékeit. A hivatalos közlemény szerint a továbbra is fennálló biztonsági kockázatok miatt azt kérik a Note 7 tulajdonosoktól, haladéktalanul kapcsolják ki készülékeiket. A kikapcsolást követően pedig lehet máris indulni a boltokba, ahol vagy kifizetik a készülékek vételárát, vagy kicserélik őket.

 

A Samsung legjobb telefonjának tartották a Note 7-et.

Az óriási siker örömére lángba borultak a készülékek

A kezdeti szárnyalást követően (200 ezer eladott készülék két nap alatt Dél-Koreában) gyors zuhanórepülés következett a Note 7 életében, hiszen néhány hét elteltével sorra jelentek meg a cikkek a felrobbanó készülékekről. Míg sokan csak városi legendának hitték az eseteket, a Samsung hivatalos közleményben reagált, hogy minden Note 7 készüléket azonnal kicserélnek, mivel félő, hogy felrobban az akkumulátoruk.

 

Amerikában egy Note 7 tulajdonos rögzítette amint a kigyulladó telefonjától teljesen kiégett az autója is

Eddig csak baj volt, most katasztrófa

A felhasználók morgolódtak ugyan, de a csere rendben lezajlott, mindenkinek az új, elvileg javított verzió került a kezébe. Aztán jött megint a baj. Amerikában egy felrobbanó készülék miatt kigyulladt egy autó, és bár a tulajdonosnak sokáig nem hitték el, hogy már a javított verzió volt a tulajdonában, a férfi több képpel megcáfolta a kétkedőket.

És ha ez még nem lett volna elég, jött a katasztrófa, mikor a Southwest Airlines Louisvilleből induló 994-es járatán felszállás közben gyulladt ki egy, már kicserélt készülék, amiből nemzetközi balhé lett, sőt már a repülőkön is figyelmeztetik az utasokat, kapcsolják ki a Note 7-esüket.

 

 

Az elmúlt hetekben további készülékek lettek a lángok martalékai, így a Samsung bedobta a törülközőt, leállították a gyártást, a cseretelefonok kiosztását, és visszahívták az összes készüléket.

 

Elárasztották a netet a memék is: Én csak épp a Samsung Note 7-emet töltöttem...

Most mi lesz a Samsunggal?

Bár az egész világ erről csámcsog, tele van a tűzesetekkel a média, és az internet népe is sorra gyártja a robbanó készülékekről a mémeket, a Samsung azért nem olyan kis cég, aki ebben elvérezne. A tavaly eladott 300 millió telefonhoz képest a most visszahívott 2,5 millió Note 7 semmiségnek tűnik, viszont az egész hercehurca megviselheti az óriást. Mivel nem fordítottak kellő figyelmet az egész ügy tálalására, egyik vezető sem nyilatkozott még semmi érdemlegeset a balesetekkel kapcsolatban, ráadásul egy elég ciki visszahívást követően sem sikerült kiküszöbölni a hibát, már csak annyit hallani a boltokban: Köszönöm, Samsungot nem kérek, mert az felrobban.

 

A Google saját mobilja a Pixel jól jöhet ki a Samsung mélyrepüléséből.

Előre léphet a Google Pixel

Ha mindez nem lenne elég, egy másik komoly veszély is fenyegeti a Samsungot: a Google. A nemrég bemutatott telefonja, a Pixel ugyanis az iPhoneok és Samsungok magasságába törekszik, és bár az iPhoneok most nem igazán behozhatók, a Samsung körüli balhék most lehet, hogy a keresőóriás malmára hajtják a vizet, főleg annak tudatában, hogy mind a négy amerikai mobilszolgáltató bejelentette, a náluk vásárolt Note 7-eket olyan telefonra cserélik ki, amilyet csak szeretnének a felhasználók. Nehogy mindenki Google Pixelre váltson hirtelen...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: