2016. 10. 11., kedd, 10:18

„A gyári munka nekem nem dekraláló, ezért bármit meg tudok tanúni” - nem hiszed el ezeket a kaposvári motivációs leveleket!

Egy új munka megpályázásához ma már a legtöbb helyen nem elegendő a teljes szakmai múltat prezentáló önéletrajz. Szükséges ugyanis egy jól megírt motivációs levél is, melyben azokat az információkat kell összefoglalnia, amelyek a CV-be nem férnek bele és tovább árnyalják a képet a jelöltről. Ez azonban sok kaposvári álláskeresőnek nem igazán sikerült elsőre. Ezekből válogattunk!

Mótívációs levél


Az őszinteség a legalapvetőbb elvárás egy önéletrajz és a hozzátartozó motivációs levél megírásánál. Azonban még ez a tisztességes habitus is lehet taszító egy cégvezető számára. Főleg, ha ez katasztrófális helyesírással párosul! Jelentkezőnk – aki éppen segélyekből tengeti mindennapjait – úgy döntött beadja „pályázatát” az egyik kaposvári álláshirdetésre. Motivációs leveléből azt is megtudhatjuk, hogy sógornője nyomán jutott el hozzá ez a lehetőség és biztosan meg fog felelni az elvárásoknak, hiszen neki a gyári munka nem degradáló. Akarom mondani: dekraláló. Az sem utolsó szempont, hogy kiváló a „kézi munkája”. Arra, hogy ezt miből következtette ki, lehet jobb, ha nem kapunk magyarázatot. Az mindenképpen pozitívum, miként barátságosan beszél a „múnkatársaival” hiszen ebből is látszik mennyire „kommúnikatív”. Ezt mindenképpen érdemes „átgondúni”.

 

Azért, hogy tele legyen a buksza!


Hentest ruházati eladónak? Simán! Elizabet úgy döntött elég volt a húsáruk aprításából, darálásából és felszolgálásából, ezért pályát vált. Mivel korábban volt már hasonló pozícióban a Somogy áruházban található kínaiban, illetve barátai állítása szerint „kreatív személyiség” (gondolom ő ezt még nem vette észre magán) így nem kérdés, hogy kié lesz a hőn áhított állás. Főleg, hogy nem csak a saját, de a leendő munkaadója „bukszáját” is meg akarja tömni. Ilyen figyelmes munkatárs kellene minden céghez!

 

Az IT-s ezermester


Mit csinál egy IT szakember? Nos, alapból érdeklődik az informatika iránt, otthon „farigcsálja” a gépét, „simán kezeli” a Windows rendszert és nagyjából ért a „word szoftverhez”. Egy szuper infós állás betöltéséhez persze ez nem elegendő. Kell hozzá minimum 2 nap gyakorlati idő is - ha lehet valamilyen releváns cégnél - ám ha nincs más megteszi az E-on is. Jánosunk ilyen tudással plusz a szülői ajánlással a legjobb „építőerő” lesz, bármelyik céghez is kerül. 

 

Raktáros szaki


A következő kísérőlevélből kitűnik, hogy a raktárosok élete bizony nem fenékig tejfel. Ha Géza példáját nézzük, akkor 1 éves gyakorlati ideje alatt a szakma rejtelmeibe csupán „nagy részbe” volt képes „belecsöppeni”. Igaz, korábban már részt vett napi gyakorlatokon főként középiskolai évei során, ahol néhány órás feladatvégzés alkalmával abszolválta az „alapvető raktári státuszok elsajátítását”. (What?) Biztosan sokat segített neki a mesterré válás rögös útján, hogy az Obiban töltött diákmunkája folyamán rengeteg karácsonyi díszt pingálhatott ki. Szakmai képességét emeli nyelvi tudása is, melyet 1 éves angliai kiküldetése alkalmával szerzett. Elmondása szerint folyékonyan be tud mutatkozni angolul és akár a vezetőség elé tudja „terelni” a potenciális megrendelőket. A több műszak sem jelent számára problémát, persze csak ha kifizetik. A felmerülő további kérdésekre szívesen válaszol. Akár angolul is.(?)

 

Gyűjtöttünk már össze Kaposvárról vicces önéletrajzokat, lakóházi üzeneteket, netes kommenteket, álláshirdetéseket, apróhirdetéseket. A "vicces" címke alatt megtaláljátok őket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: