2016. 10. 05., Szerda, 14:22

Elindult a halak hete a Cornerben - Békacombot, polipot, vadlazacot kóstoltunk

Október elejétől újra elindította évek óta nagy sikerű tematikus heteit a Corner. A négy hétig tartó akció során olyan különlegességeket kóstolhatunk - a közhiedelemmel ellentétben normális árakon - , amelyek máskor nem kerülnek az étlapra. Az első héten nem mindennapi halételeket kínálnak, egy ilyen vacsira ugrottunk be hozzájuk.

A Corner széles halválasztéka egyébként is kitűnik a többi kaposvári étterem közül, a jelenleg zajló halas héten meg pláne, ezért is volt nehéz a választás, de szerencsénkre a rendkívül jól felkészült és készséges pincérek megkönnyítették a dolgunk. A teljesség kedvéért mindkét előételből rendeltünk, főételből pedig az általunk legizgalmasabbnak talált fogásokat - békacombot, bébipolipot illetve vadlazacot - választottuk. A különleges alapanyagok természetesen nyers formájukban is érdekeltek bennünket, ezért lesomfordáltunk a konyhába pár kép erejéig.

A konyhán futottunk bele Botondba, a város legfiatalabb - és sok nőnemű vendég szerint a legjóképűbb - konyhafőnökébe. Ilyen szépen dolgozik:

Névjegy
<strong>Magyar Botond&nbsp;2011-ben tanulóként kezdett a Cornerben, itt is folytatta tanulmányai elvégzése után. 2014-ben mentorával, Harangozó Ferenc mesterszakáccsal és Hirsch Sándorral megnyitották a Trattoria La Prima-t, ahol másfél évig dolgozott. Ezután megfordult a hajmási Zselicvölgy Szabadidőfarmon, majd 2015-ben egy svájci olasz étteremben szerzett újabb tapasztalatokat. 2016-ban, 21 évesen konyhafőnökként tért vissza a kaposvári Cornerbe.</strong>

Először az ember a szemével eszik, nem a szájával – tartja a mondás, melyet Botondék is jól ismerhetnek, hiszen maga a tálalás is kuriózum volt az előételektől a desszertig. Ugyanez igaz a kiszolgálásra is, hasonló profizmussal nem sok helyi étteremben találkozni. Mivel nem érezzük magunkat kompetensnek, hogy ezeket az ételeket kritizáljuk, a továbbiakban átadnánk a szót képeinknek, hogy legalább a szemetekkel jól lakhassatok. Annyit azonban el tudunk mondani, hogy városi szinten kiemelkedő, igazi fine dining élményben volt részünk. Ár-érték arányban is maximálisan korrekt volt, nem csak a minőség, a mennyiség tekintetében is. A hét végéig még tart a halas hét, próbáljátok ki ti is!

A következő hét a tradicionális ételeké, itt találjátok az étlapot és a következő hetek választékát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: