NCIS Kaposváron – Ma lesz a Kutatók Éjszakája!

2016. 09. 29., Csütörtök, 15:46

NCIS Kaposváron – Ma lesz a Kutatók Éjszakája!

Rendhagyó módon szeptember utolsó péntekén rendezik meg országszerte a Kutatók Éjszakája programsorozatot. A Kaposvári Egyetemen 14 órától várják a kutakodni vágyókat, természetesen teljesen ingyenesen.

Nem csak az egyetem campusán, a Guba Sándor utcában lesznek programok a Kutatók Éjszakája égisze alatt, hanem a belvárosban a Bajcsy Zsilinszky utcában, a Művészeti Karon, valamint a Bőszénfai Szarvasfarm is készül látványosságokkal. A Kaposvári Egyetem mind a négy kara, valamint minden hozzátartozó egysége, mint az Egyetemi Könyvtár, az Egészségügyi Centrum és az Agrárközpont is csatlakozott a programhoz.

Állati programok

Egészen elképesztő látvány élőben a lovasbemutató, amit ez alkalommal 14.30-tól egészen 19 óráig élvezhetnek a Lovasakadémiára látogatók. A díjlovagló és díjugrató órák, valamint a lovastorna bemutatók a Fedeles csarnokban kerülnek megrendezésre. Minden évben nagy közönség kedvenc a Bőszénfai Szarvasfarm, ahol 17 órától kezdődik az Élet a Vadaskertben című program, mely során vadasparki sétára, finomságok kóstolására és traktoros túrára van lehetőség.

Steak és grillrács

Több érdekes programot is kiszúrtunk a listából, mint például a 21.30-kor kezdődő NCIS – Kaposvárt is, amely a helyszínelők kémiáját fogja bemutatni laboratóriumi körülmények között.  Az Egészségügyi Centrum előadásai mindig egészen elképesztő világba kalauzolják el a látogatókatnálunk a „Minden amit a steakről tudni kell. A Computer Tomográfiás képalkotástól a grillrácsig” elnevezésű program viszi a prímet.

Művészet a város szívében

A Művészeti Karon a Bajcsy Zsilinszky utcában természetesen a művészeteken lesz a hangsúly, amelyet a Legal Graffiti, a Mozgásszínház és táncház valamint a Hangok világa című programok lesznek hivatottak képviselni. Az érdeklődők kipróbálhatják magukat akár riporterként is, hiszen a stúdió is 17 órától 20 óráig nyitva áll az érdeklődők elött.

A programokról részletesen ITT lehet tájékozódni, vannak köztük regisztrációköteles programok is, melyekre érdemes feliratkozni a látogatás előtt. A programok természetesen teljesen ingyenesek, így mindenképpen megéri egy éjszakát a Kaposvári Egyetemen tölteni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: