2016. 09. 15., csütörtök, 14:34

Végre Kaposváron is kapható az Ország Tortája - Megkóstoltuk

2016-ban 10. alkalommal választották meg az Ország Tortáját. A díjat idén az Őrség Zöld Aranya elnevezésű tortának ítélte a zsűri. Ugyan a verseny még augusztus elején volt, sajnos Kaposvár belvárosában (a kaposfüredi Ági cukrászdában már előbb kapható volt hétvégente) csak egy hete kapható a Neu cukrászdában, 650 Ft-ért.

Küllem

 

A sütemény színeiben Magyarországot szimbolizálja, piskótája zöld, a krém fehér, a pirosat pedig egy málnaréteggel alkották meg. Első ránézésre ugyan mutatós, de számunkra a zöld árnyalat nem túl izgalmas/ínycsiklandó.

 

Íz

A plusz, amiért már az első falat után odavoltunk, az a hántolt ostya és tökmag praliné felhasználásával a torta közepén kialakított ropogós réteg. A mi szájízünknek a fehér csokoládés ganache, azaz a krém túl édesnek bizonyult, a tészta omlós, a málnazselé pedig egyszerű, semmi pluszt nem találtunk benne. 

 

Összhatás

 

A torta elég tömör, és annyi különböző réteg és ízhatás keveredik, hogy kettőnknek egy szelet is bőven elég volt. Bár az is meglehet, hogy mi nem vagyunk kellő mértékben édesszájúak. 

Le kell szögeznünk, hogy finomnak finom a torta és mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy egyszer megkóstolja, de legközelebb, ha a Neu sütipultja előtt állunk, biztosan másra esik a választásunk. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: