Gatyát felkötni! Ma este érkezik az iOS 10

2016. 09. 13., kedd, 15:45

Gatyát felkötni! Ma este érkezik az iOS 10

Még az új iPhonok megjelenése előtt, szeptember 13-án este elérhetővé válik az Apple új mobil operációs rendszere, az iOS 10!

 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Apple nemrég bemutatta az újdonságait, köztük az iPhone 7-est, az Apple Watch 2-őt és az iOS 10-et is. Míg az eszközök megjelenésére még kicsit várnunk kell, addig az új rendszerhez már ma este hozzá tudunk jutni, persze ha nem dőlnek össze a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően az almások szerverei.

 

Nem minden szifonos örülhet

A rendszer támogatott készülékei közül kikerült a 4-es széria, így az iOS 10-et csak az iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus tulajdonosok tudják lerántani készülékeikre, valamint az iPaddal rendelkezők közül az iPad mini 2, az iPad mini 3, az iPad mini 4, a negyedik iPad, az iPad Air, az iPad Air 2 és az iPad Pro tulajok örülhetnek.

 

 

De mi változik?

Sok minden. A legszembetűnőbb az új zárolt képernyő, az új értesítés-panel, szebb mozgáseffektek és a felturbózott 3D Touch - használat lesz. Az értesítéseket az eddigieknél sokkal letisztultabb formában jeleníti majd meg készülékünk, ráadásul azokra azonnal tudunk is reagálni több formában is. Kicsit húzták a Térképet is, pontosabb helyek, részletesebb kép fogad majd bennünket a frissítés után.

 

 

Mehettek a kukába haszontalanok!

Végre lehetőséget kapunk arra, hogy a gyári appokat is törölhessük telefonunkról. Igen azokról beszélünk, amelyeket soha nem nyitottatok meg és valószínűleg nem is fogtok, mégis több tucat megát foglal az amúgy is nagyon értékes tárhelyetekből. Nos, a frissítés után küldhetjük őket a kukába!

 

 

Okosabb Siri, rendezett fotótár, felzárkózó Apple Music

Azzal, hogy Siri szabaddá vált a fejlesztők számára, egészen elképesztő fejlődésen esett keresztül. A kedvenc asszisztensünk sokkal okosabbá vált és már szinte nincs is olyan hangparancs, amelyre ne tudna reagálni megfelelőképp. A fényképeink káoszát is mostantól rendbe teszi a 10-es frissítés, hiszen a képeken mostantól felismeri az arcokat és az objektumokat, így akár név és helyszín alapján is tudunk képeket rendezgetni egy kattintással. A Spotify menetelését lassan megtörni készülő Apple Music is egy jókora ráncfelvarráson esett át, kicsit leegyszerüsítették, csíptek le belőle darabokat itt-ott, ráadásul dalszövegeket is hozzáadták a zenékhez, így a buliból hazafelé már mehet is a karaoke!

 

 

De ami igazán extra: iMessage

Az iOS 10-el már elismerhetjük, hogy az Apple a Messenger babérjaira kíván törni, hiszen azokat az átalakításokat, amelyeket az Üzenetek appon hajtottak végre még mi is megsüvegeljük. Már képesek vagyunk hangüzenetek küldésére, a videókhoz nem kell másik alkalmazásba átlépnünk, elindulnak a beszélgetésben, használhatunk önmagát törlő üzeneteket is, de jön egy rakat matrica, emoji  és egy saját rajzceruza is. Ráadásul az iMessage alkalmazássá avanzsál, így letölthetővé válik az App Store-ból.

 

 

És ti mit szóltok az iOS 10-hez? Este már frissítetek is, vagy maradtok még pár hétig a jelenleginél?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: