2016. 09. 12., hétfő, 12:25

Kaposváron is egyre több a telefonos lehúzás - 7 tipp, hogy te ne fuss bele

Az elmúlt időszakban megszaporodtak az úgynevezett „telefonos csalások”. Általában „rejtett” számról telefonáló csaló valamely mobilszolgáltató nevében hívja fel későbbi áldozatát, hogy sorsoláson vett részt és nagyobb összeget nyert. Nyereményéhez azonban csak akkor juthat hozzá, ha a csaló által megjelölt telefonszámokra rövid időn belül pénzt tölt fel. Előfordult, hogy bankszámlaadatokat és jelszót is kértek.

Sajnos több sértett a beígért „nyeremény” reményében nagyobb összeget töltött fel a csaló telefonszámára.

 

A rendőrség a következőket tanácsolja:

1. - Amennyiben nem vett részt nyereményjátékon NEM IS NYERHET!

 

2. - Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, a nyereményért egyébként sehol NEM KELL FIZETNI, és főleg nem azonnali döntéshez kötöttek!

 

3. - A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat!

 

4. - NE ADJA meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adatait (PIN kód, számlaszám, jelszó, bankkártya adatok)!

 

5. - NE UTALJON, ne töltsön fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra!

 

6. - Amennyiben ilyen hívást kap, kérje el a hívó elérhetőségét vagy kérjen későbbi visszahívást. Addig a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatán ELLENŐRIZZE LE annak valóságtartalmát, vagy KÉRJEN SEGÍTSÉGET hozzátartozóitól!

 

7. - Mindenképpen JEGYEZZE FEL a csaló hívó által használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat és ŐRIZZE MEG a bizonylatokat, ezzel nagymértékben segíti a rendőrség felderítő munkáját. Minden esetben hívja a 112-es általános segélyhívó számot!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: