2016. 09. 07., szerda, 10:20

Top 5 kaposvári szakma, amivel Te is megszedheted magad!

Mindenki annak örülne a legjobban, ha minél vastagabb lenne a pénztárcája. Persze, itt most nem a tárca anyagára gondolunk, hanem jóval inkább a tartalmára. Ahhoz viszont, hogy minden hónap elején fetrengjünk a zsében, ki kell választanunk a legmegfelelőbb pozíciót. Most a top 5 legjobban fizető kaposvári szakterületet szedtük egy csokorba.

IT szaki


Kaposváron 2016-ban a Java fejlesztők az elsők a legkeresettebb szakemberek listáján. Náluk tapasztalható egyébként a legnagyobb bérnövekedés is, ami körülbelül 10-15 százalék. Az alapfizetésük alsó hangon olyan 460.000 Ft körül alakul. Ezen felül a Microsoft technológiákban tapasztalt fejlesztőkre is egyre nagyobb szükség van, szóval a kockaság fogalma új értelmet nyert. Ilyen fizukért mi is szívesen ücsörögnénk egész nap a monitorok előtt…

 

Értékesítés


Kaposváron több tucat értékesítőket toborzó álláshirdetéssel találkozhatunk. Nem véletlenül. A kiváló kommunikációs, kapcsolattartó és meggyőző készségekkel rendelkező személyek száma ugyanis véges. Pedig a megfelelő kompetenciák elég jövedelmezőnek ígérkeznek ezen szektorban. A fizetés 250-300.000 Ft körül mozog, amire ugye rádobják a jutalékot is. Az angoltudás alapelvárásnak számít a külföldi ügyfelekkel való kapcsolattartás miatt, magasabb pozícióknál pedig fontos az adott iparág és terület ismerete is. Ezzel együtt azonban az elmúlt fél évben sok helyi cég keresett motivált, értékesítési beállítottságú pályakezdőket is. Ha szeretnél sokat keresni, ne habozz! 

 

Könyvelő


Egyre nagyobb számban keresnek a kaposvári vállalkozások mérlegképes könyvelőket, és ami a legjobb, hogy még csak diploma sem szükséges hozzá. (Elegendő ugyanis egy OKJ-s tanfolyam sikeres elvégzése.) Egy igazán jó állás megszerzéséhez itt is fontos a kommunikációképes angoltudás. Előrelépési lehetőség a főkönyvi könyvelő és később a főkönyvelő pozíciókba kínálkozik. A vezetői karrierhez (pénzügyi vezető vagy gazdasági vezető) azonban kell a pénzügyi szakirányú diploma. Átlagosan 250.000 Ft üti a markunkat, ha könyvelőnek adjuk a fejünket. Ha maszekban csináljuk, akkor pedig még zsírosabb lesz az a bizonyos bödön. 

 

Logisztika


A logisztika, szállítmányozás szintén olyan terület, ahol könnyen álláshoz lehet jutni városunkban. Részben a megye földrajzi elhelyezkedése miatt további bővülés várható, ezért gazdasági hallgatóként nem rossz választás a tanulmányok második felében a logisztika szakirány választása. Több poszton - beszerzőként, termeléstervezőként, fuvarszervezőként és raktárosként is el lehet indítani a karriert. A bérezés már kezdőként is elég szép summát jelent. Beszerző, termeléstervezőként 240.000, raktárosként 190.000, fuvarszervezőként pedig 180.000 Ft repül a tárcánkba. Nem rossz, ugye? 

 

CNC esztergályos


A szakmunkák között a No.1 pozíció! A cégek országszerte nehezen találnak olyan szakmunkásokat, akik számítógép vezérelte gépekkel képesek marásra, forgácsolásra, így nem meglepő, hogy a somogyi megyeszékhelyen sincsenek eleresztve ilyen szakemberekkel. Rengeteg a külföldi lehetőség is. Némi tapasztalattal nettó 200-250.000 forint is könnyen megkereshető. Kaposváron van olyan cég, ahol a 350 ezres bérezés sem ritka. Érdemes tehát mesterré válni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: