2016. 09. 07., szerda, 17:02

3 milliós összdíjazású fényfestő versenyt írt ki Kaposvár - a Városházát fogják megfesteni az indulók

„Fénnyel elmondva, fénnyel megfestve” - ezt a nevet kapta az a fényfestő (mapping) pályázat, amit Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata írt ki az 56-os emlékévhez kacsolódóan.

 

A pályázat célja és tárgya: 

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt pályázatot ír ki amatőr és professzionális képzőművészek illetve művészeti csoportok számára a Kaposvári Városházára készült audiovizuális mapping készítésére az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából. A pályázatot Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatja.

 

A Városházára fognak vetíteni

A pályázatra olyan audiovizuális mapping alkotásokat várunk, melyek sajátos művészeti eszközeikkel az 1956-os forradalmat idézik és harmonizálnak a Városháza épületének architektúrájával valamint a Kossuth térrel, a forradalmi események központi helyszínével.

Az emlékév központi eseményei az október 23-án és november 4-én este a Kossuth téren megtartott ünnepi műsorok, melyeken a pályázati alkotások bemutatásra kerülnek, és meghatározó szerepet kapnak.

 

Nem először festik meg a Városházát, a Fényhangár csapat 2013-ban már vetített rá

 

A pályázat díjazása:
A bírálóbizottság maximum 4 díj odaítéléséről dönt összesen bruttó 3.000.000 Ft. értékben.

 

A zsűri és zsűrizés:
A pályamunkákat 4 fős szakértői zsűri bírálja el. A bírálóbizottságot vizuáltechnikai/mapping szakember, képzőművész, művészettörténész illetve a pályázat kiírója részéről egy fő delegált alkotja. A zsűri az elbírálásnál az alkotás művészi értéke és a kivitelezés mellett értékeli a témához való kapcsolódását, az épület adottságainak kihasználását, a kép és a zene egységét, valamint a vetítés alkalmával megfigyelhető hatást.

 

A pályázat menete, technikai szabályai:

A pályázat témája: 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója
Helyszín: Kaposvári Városháza (template)
Időpont: 2016. 10. 23., 2016. 11. 04.
Jelentkezési lap beérkezésének határideje: 2016. 09. 23.
Versenyanyag beérkezésének határideje (a vetítendő alkotás feltöltése): 2016.10.17. 20:00

Jelentkezéskor a versenyzők saját FTP elérhetőséget kapnak, melyre a következő technikai specifikációk szerinti fileokat tölthetik fel.

 

Technikai specifikációk:

  • Hossz: minimum 3 perc, maximum 8 perc
  • Felbontás: 1920x1620 px
  • Pixel aspect ratio: square
  • Fps: 30
  • Formátum: QuickTime Mov
  • Codec: Dxv 3.0, normal quality, no alpha, quality: 90%
  • Audio: uncompressed 24bit/48kHz

 

 Versenyszabályzat:

  • Kitöltött jelentkezés lap
  • Mapping technikák alkalmazása
  • Az épület építészeti adottságának kihasználása
  • A megadott technikai feltételeknek való megfelelés
  • Az alkotásnak a kiírásban megjelölt határidőig fel kell kerülnie a megadott FTP tárhelyre
  • Érvényes az a pályamű, amely mindenben megfelel – azaz mind formai, mind pedig tartalmi követelményeit tekintve – a pályázati kiírásban foglaltaknak.

Az indulók maguk rendelkeznek a beküldött audiovizuális anyagok bemutatási jogával, melyeket a versenyre térítésmentesen a pályázat kiírójának rendelkezésére bocsátanak.

A beküldött anyagokat a szervezők ellenőrzik.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a kiírásban szereplő kondíciók és az esemény szellemiségének megsértése esetén a versenyző alkotást ne mutassák be

 

A jelentkezés feltételei:

Minden 18. életévét betöltött személy pályázhat újonnan elkészített saját művészeti alkotásával.
A pályázók kizárólag saját eredeti szerzői alkotásukkal pályázhatnak, ellenkező esetben a pályázat érvénytelenné válik, a pályázó díjat nem kaphat, ha ez a díjátadást követően válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.


A pályázó a jelentkezési lap beadásával és a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka saját szerzői műve, továbbá vállalja a felelősséget, hogy az általa benyújtott pályamű nem sérti más szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát és a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályba nem ütközik.
A pályázók csak jogtiszta anyagokat használhatnak pályamunkájuk elkészítéséhez.


Csak az a pályázat számít érvényesnek, amely a meghirdetett határidőn belül beérkezik és megfelel a pályázati kiírásban foglaltaknak.


A pályázók a pályázat benyújtásával tudomásul veszik, hogy amennyiben határidőre nem érkezik be a megfelelő minőségű pályamű, úgy a zsűri fenntartja magának a jogot, hogy pályázati díjat ne ítéljen oda.
A pályázó elfogadja, hogy a kiíró csak a zsűri által elbírált nyertes pályázatot díjazza, a többi pályázatot benyújtók részére pályadíjat nem biztosít.


A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a pályázati kiírás feltételeit és a zsűri bizottság döntését. A zsűri döntésével kapcsolatban reklamációra nincs lehetőség.

 

További információkat pedig itt találtok a kiírásról!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: