Végre jönnek az álló videók Facebookon!

2016. 08. 29., Hétfő, 14:41

Végre jönnek az álló videók Facebookon!

Újabb változások jöhetnek a következő hetekben a kedvenc közösségi oldalunkon, amelyek egy részét még boldogan üdvözölhetnénk, ám a legszembetűnőbb változás nem sokaknak fog majd tetszeni.

Újra automatikusan indulnak majd a videók

Hónapokkal ezelőtt a Facebook azzal borzolta a kedélyeket, hogy az idővonalra feltöltött videók mind automatikusan indultak el a hírfolyamunkban, amit aztán szerencsére egy funkció segítségével gyorsan meg tudtunk szüntetni, így orvosolva a bosszantó fejlesztést. A közösségi óriás azonban megpróbálkozik még egyszer a csellel, és újra alapértelmezetté teszi mindenkinél a videók automatikus indítását azzal az indokkal, hogy hanggal együtt biztosan jobban fog nekünk is tetszeni.

Bizony-bizony, az automatikus videók mostantól hangot is kapnak és nem csak akkor ha rákattintunk. Természetesen ez a funkció is kikapcsolható lesz majd a beállításokban, és ha megtudjuk hol, már szállítjuk is az infót, addig is csak óvatosan a frissítésekkel.

Végre nem forgatja el az álló vidiket

A Facebook egyébként megbabrálja még a videók előnézetét is, hiszen az eddigiek során kis kockákra vágta az álló videókat, a teljes alakú videókat csak úgy tekinthettük meg ha rákattintottunk. Ez is megváltozik a jövőben, nem kell majd kattintgatni, az álló videók eredeti formájukban, vagdosás nélkül fognak megjelenni hírfolyamunkban.

A Snapchat elleni harcban az ilyen frissítések nem biztos hogy segítenek...

A Facebook ezekkel a módosításokkal továbbra is a Snapchat hatalmas közönségére utazik, bár mikor legutóbb automatikussá tették a videók elindítását, a felhasználók 80%-nál kiverték a biztosítékot, így nem tudjuk mit várnak akkor, ha mindehhez hangot is adnak...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: