2016. 08. 17., szerda, 12:17

Ilyen cigit fog szívni mindenki szombattól - Jönnek a fekete dobozok, ugrott a pattintós cigi is!

Szombaton lép hatályba az a kormányrendelet, amely megfelel az EU 2014-ben elfogadott irányelvének, miszerint a cigaretták és a fogyasztási dohányok csomagolása kötelezően megváltozik 2017-től.

 

65% kép

Az elvárások szerint a dohánytermékek csomagolásának elő és hátoldali felületét 65%-ban képpel kombinált szöveges figyelmeztetés kell, hogy fedje, míg az oldalsó felületeken a figyelmeztetések mellett a leszokásban segítő portálok elérhetőségét is fel kell tüntetni.

 

A magyar szabályozás megint túltolta a biciklit

Nálunk azonban mindez nem volt elég, a magyar szabályozás egységesíti a csomagolást is, így augusztus 20-tól csak olyan csomagolásban lehet piacra dobni cigit, amelyen nincs jelzés, sem védjegy. Egy jó darabig még bizonyára a megszokott képpel találkozhatunk a dohányboltok polcain, azonban idővel minden elsötétül, és mindendoboz ugyan olyan lesz: fekete.

 

 

Ugrott a pattintós cigi is

A manapság méltán népszerű pattintós mentolos cigiknek is búcsút lehet inteni, hiszen az új rendelet szerint csak olyan mentol ízesítésű dohánytermékhez lehet hozzájutni a jövőben, amely dohányhoz a gyártási folyamat során adják hozzá a mentolt. A pattintós cigiknek így most gyorsan lőttek is, sőt a mentollal is csak 2020. május 20-ig lehet találkozni a polcokon.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: