A sportolók után a Pokémonok lepték el a Kossuth teret

2016. 07. 24., vasárnap, 16:08

A sportolók után a Pokémonok lepték el a Kossuth teret

Az tény, hogy a fél világ megőrül az új játékért a Pokémon GO-ért, ami alól már országunk sem kivétel, de most megtapasztalhattuk első kézből is, hogy bizony Kaposváron is bőven akad Pokémon Mesterekből.

Szombat éjjel meglepő látvány fogadott minket a Kossuth téren. Bár megszoktuk, hogy a Sportfesztivál során rendre zsúfolásig megtelt városunk főtere, azért hétvégenként éjjelente nem szokott minden pad megtelni fiatalokkal. Furcsa volt, hogy mindenki a telefonját nyomkodta, de nem gondoltuk nagyon tovább a látottakat, így a megoldásra is csak néhány perccel később jöttünk rá.

 

 

- Te a Kossuth tér tele van csapdákkal! – szólt a felkiáltás, mire a társaság fele felkapta telefonját, és ellenőrizte a hallottakat. Az állítás igaz volt, így mi is visszatértünk a főtérre, ahol két Poképont is rózsaszínbe borult a csapdák segítségével, így fél órán keresztül lehetett folyamatosan fogni a környéken a Pokémonokat. Meglepően sokan gyűltek össze a késői időpont ellenére is a helyszínen, akik között voltak 15-18 évesek, de 25-30 évesek is.

 

 

Megnőtt a forgalom a városban található Pokémon Gym-eknél is, amelyeknél szinte folyamatosan találni telefont nyomkodó fiatalokat. Évközben az egyetem edzőközpontja különösen felkapott lesz, mostanában pedig a Teleki utcában található központ viszi a prímet.

 

 

Érdekesség, hogy a Kecel hegyre a kereszthez is került egy Poké-Gym, így amit régen még előszeretettel használtunk randi helyszínként, azt manapság már inkább a Pokémonjaik fejlesztésére használják a Pokémon mesterek. Ha nem szeretnétek háttérzajként randi közben a játék fülbemászó zenéjét hallgatni akkor jobb, ha új placc után néztek, amelynek közelében nem található PokéPont. Várjuk a javaslatokat!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: