2016. 07. 07., Csütörtök, 19:24

Csak ennyire patent a Corner grillterasza

Ha a városban bármilyen újdonság üti fel a fejét gasztro-fronton, nincs mese, mi ott termünk mint Superman. Így amikor meghallottuk, hogy grillteraszt nyitott a Corner, azonnal fogtuk a kést meg a villát és rohantunk a tetthelyre, hogy kipróbáljuk és beszámoljunk nektek róla.

Azért is örültünk ennek a tesztnek, mert annyi félrement grillkaját ettünk barátoknál ebben a pár hétben, hogy már tényleg kíváncsiak voltunk milyen az, ha profi kezek még profibb eszközökkel és jól előkészített alapanyagokkal találkoznak. Persze mondhatjátok, hogy nem is olyan nagy truváj az egész - jó' bepácolod tesókám, figyelsz a parázsra azt' helo! - de valahogy mégis gyakran kerül elénk a kertipartikon tapló száraz vagy még félig nyers hús...

Mint kiderült, a nyitásról már rég lecsúsztunk, mivel a grillterasz már az EB meccsek alatt is üzemelt, másfelől viszont csak mostantól állandósítják, legjobb tudomásunk szerint egyedüliként a városban. A grill részleg praktikusan a terasz végén kapott helyet a hús/zöldség tárolóval együtt, így akár mi magunk is kiválaszthatjuk a szimpatikusnak vélt alapanyagokat. 

Az étlapról 16 féle tétel közül választhattok, mi kezdő éttermi grillétel kóstolóként, ehhez segítségül hívtuk a szakácsot. Elmondta, hogy a legjobban pörgő kaják toplistáját a T-bone steak, a grill-nyárs és a pulykasteak vezetik, de nekünk kezdőknek csontos tarjasteak-et és egy meccsnézős klasszikust, a Bajor vegyes grillkolbászt ajánlotta, amivel nem is vitatkoztunk.

Nem esett nehezünkre a várakozás, mert azonnal kiszúrtuk, hogy jófajta búzasörök is figyelnek az itallapon, így elszűrögettük azt a negyed órát, amíg az ételek megérkeztek.

Csak odasompolyogtunk a grillrácshoz...

Hát igen, jól éreztük mi, hogy lehet klasszisokkal jobb grill ételeket készíteni, mint amiket a haverok sütnek félrészegen... A steak szaftos volt és ízletes, a zöldségek enyhén szenesek, de mégis frissek. A kolbászokkal nem lehet nagy csodát tenni, de a tálalás és a zöldségek nagyon feldobták a tányért, tökéletes volt. Na persze véletlenül sem szeretnénk lyukat beszélni a hasatokba, inkább nézzétek:

U.I.: Köszönjük a szakácsnak a csillagos ötös vacsorát, ti meg kedves olvasóink kövessétek példánkat, ezt a témát kifejezetten érdemes kipróbálni!

További kaposvári tesztjeink ITT

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: