2016. 06. 27., hétfő, 13:35

Kaposvári csapat festi meg a pécsi Barbakánt

Július 1-től 3-ig első alkalommal rendezik meg Pécsett a Zsolnay Fényfesztivált. A három nap alatt megszámlálhatatlan mennyiségű programmal, gyakorlatilag az egész város területén várják a látogatókat. A fesztivál legérdekesebb része számunkra sötétedés után kezdődik, ekkor ugyanis a város számtalan pontján fenyfestők veszik birtokba az épületeket. Egy kaposvári csapat, a Fényhangár is meghívást kapott a nívós fesztiválra.

Produkciójuk pénteken 21:30-tól lesz látható a Barbakánon. Papp László (Pala), a Fényhangár egyik alapító tagja csak annyit árult el nekünk, hogy az installációban a Barbakán és a Pécsi vár múltjából is jelennek majd meg motívumok.

 

Már több alkalommal befényelték a Barbakán bástyátA Fényhangáron kívül természetesen az egész országból érkeznek neves fényfestő csapatok, hogy különböző helyszíneken varázsoljanak.

Ha nem akartok lemaradni semmiről, csekkoljátok ezt a facebook eseményt, melyben összegyűjtötték az összes fényalkotás programot.

A teljes programkínálatot a fesztivál hivatalos oldalán találjátok.

 

Mapping verseny is lesz

A Zsolnay Fényfesztivál keretében a város első alkalommal hirdette meg nemzetközi, pénzdíjazásos „Zsolnay Light Art” mapping versenyét a pécsi Székesegyház épületére.

Az előző években több alkalommal is üdvözölhette már Pécs a mapping-művészek munkáit, ám idén a Bazilika oldalhajója mellett a tornyok homlokzata is vetíthető lesz, így a látvány egészen egyedivé és monumentálissá válik.

 

A Székesegyházat sem először fogják megfesteni

 

De mi is ez a Fényhangár?

A Fényhangár egy kaposvári "audiovizuális csoportosulás", melyet facebook oldaluk szerint a következő tagok alkotnak: Bata Zsolt, Lázár Vilmos, Papp Pala László, Mester András, Mester Balázs, Cselik Richárd. 

Ha kaposvári vagy, számtalan alkalommal találkozhattál velük, például a minden évben megrendezésre kerülő HangKépUdvar-on, melynek szervezői is, de sok-sok vidéki helyszínen is fényeltek már. Egyik legemlékezetesebb kaposvári produkciójuk 2013-ból a Városháza mappingelése:

 

Fényhangár WEB

Facebook

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: